Onweer 3.0

Van openluchtevenement tot werkzaamheden in de buitenlucht; van windmolen tot energiecentrale. Bliksemgevaar vormt een risico voor mens en installatie. Maar wat doet u als er onweer dreigt? Stoppen, ontruimen of doorgaan? Vertrouwt u op uw eigen waarneming? Van der Heide ontwikkelde een detectiesysteem dat onweer real-time registreert. Waardevolle data die nieuwe toepassingen mogelijk maakt om evenementen, installaties en locaties beter te beveiligen tegen bliksem.

Realtime monitoring

Van der Heide ontwikkelde met Siemens een onweerdetectienetwerk voor de Benelux. Het netwerk bestaat uit sensoren die realtime onweersactiviteiten detecteren. Dit resulteert in nauwkeurige data over onweer: waar bevindt het zich, hoe ontwikkelt het zich? En wat is de exacte locatie, tijd, plaats, kracht van een inslag en om welk type bliksemontlading gaat het? De gegevens zijn via een livestream te volgen. De gemiddelde nauwkeurigheid ligt tussen de 50 en de 300 meter.

Alarmeren

Het detectienetwerk maakt de impact en de koers van onweer inzichtelijk. Hiermee is het ook in staat om locaties te bewaken en alarmeringen af te geven: van evenemententerrein tot windmolenpark. Rondom elke locatie leggen we minimaal twee zones aan: een waarschuwings- en een alarmzone. Zodra onweer een zone in- of uitgaat, geeft het systeem automatisch een bericht af per sms of mail. Dit stelt u in staat om tijdig voorzorgsmaatregelen te nemen of om noodplannen- en scenario’s (wel of niet) in werking te stellen.

Van beheer op afstand tot risicobeoordelingen, eenmalig of op abonnementsbasis: onweerdata biedt allerlei toepassingen waarmee u evenementen, installaties, locaties en mensen beter beveiligt tegen bliksem.

Toepassingen

  • Onweerdetectie bij outdoor-evenementen
  • Beheer op afstand van installaties
  • Risicobeoordeling van locaties
  • Beleidsadvies
  • Inslagrapportages

Download hier de brochure

Wilt u meer informatie over de werking van onze onweer dataservice? Maak dan gebruik van onderstaande button of bel direct naar 088 - 63 63 163 en vraag naar een adviseur bij u in de regio.

Neem contact met mij op

Diensten

Adviseren

Beveiligen

Beschermen

Inspecteren

Opleiden