Spring naar content

Inspectie op de Noordzee

Een offshore inspectie op grote hoogte én midden op zee, een primeur voor Van der Heide.

Inspectie testmasten Van Oord

In de Noordzee staan twee testmasten van Van Oord Offshore Wind Project. Beide masten zijn ruim 70 meter hoog en gevoelig voor blikseminslag. Daarom hebben wij offshore inspecties uitgevoerd om problemen met overslag te voorkomen.

Goed verbonden

Hoge masten midden op zee, dat is bijna vragen om blikseminslag. Daarom is het belangrijk dat alle metalen onderdelen onderling goed verbonden zijn. Zo wordt overslag voorkomen en ontstaat er geen schade aan apparatuur. Met een specifieke meter heeft Van der Heide de verbindingen gecheckt: een te hoge weerstand duidt namelijk op een slechte verbinding.

Op stel en sprong

Deze klus was voor ons een primeur op zee. Na het volgen van een verplichte trainingsdag om in de hoge masten te mogen werken, ging de inspecteur per boot naar de masten. Daar werkte hij op een vaste trap tot een hoogte van zo’n 90 meter, wat deze klus bepaald niet alledaags maakt!

Praktische informatie

De inspecties zijn soepel en snel verlopen, waarbij we natuurlijk hebben voldaan aan alle eisen die gelden bij offshore en op grote hoogte werken. Er is onder andere extra aandacht besteed aan de juiste valbeschermingsmiddelen. En voor de masten is een certificaat van goedkeuring afgegeven!