Spring naar content

Melkfabriek storingsvrij

Storingsvrij produceren en een veilige werkomgeving voor medewerkers.

Storingsvrij en veilig werken

In het nieuw gebouwde deel staat een compleet nieuwe lijn voor ingeblikte melk, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van geautomatiseerde apparatuur. Storingsvrij produceren is daarom cruciaal, net als het bieden van een veilige werkomgeving voor de medewerkers.

EMC-aarding en bliksembeveiliging

In nauwe samenspraak met de bouwer hebben we een ontwerp gemaakt voor EMC-aarding. We hebben tot in detail bepaald en uitgemeten waar het koper voor deze aarding in de betonvloer moet komen. Om de nieuwbouw zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we het aanleggen efficiënt geïntegreerd in het complete bouwproces. Het nieuwe bouwdeel is ook voorzien van externe bliksembeveiliging, aangebracht langs de staalconstructies op alle hoekpunten van de nieuwbouw.

Praktische informatie

Dankzij de uitstekende aarding en bliksembeveiliging is de veiligheid van medewerkers en apparatuur bij blikseminslag gewaarborgd. De nieuwe productielijn is soepel opgestart en draait ongestoord. Om ervoor te zorgen dat dat zo blijft, verzorgt Van der Heide ook de inspecties, keuringen en eventueel onderhoud van de aangelegde systemen. Ook voor de volgende uitbreiding van deze bedrijfslocatie heeft Friesland Campina voor de aarding en bliksembeveiliging bij Van der Heide aangeklopt.