Spring naar content
book
Kwaliteit
crisis_alert
100+ jaar ervaring
eco
Expertise

Bliksembeveiliging voor een onbezorgd gevoel

Bliksembeveiliging beschermt jouw pand of object tegen de gevolgen van blikseminslag. De gevolgen van blikseminslag kunnen zowel grote praktische als financiële gevolgen hebben. Jaarlijks zorgt blikseminslag voor honderden miljoenen aan schade. Zonder goede bliksembeveiliging is deze schade vaak niet verzekerd. Door middel van bliksembeveiliging dek je dus een groot risico af. Zo maken we jouw wereld iedere dag veiliger en geven we jou een onbezorgd gevoel!

Wat is bliksembeveiliging?

Bliksembeveiliging zijn maatregelen die panden of objecten beschermen tegen de gevolgen van blikseminslag. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de stroom die vrijkomt bij een blikseminslag veilig de aarde in wordt geleid. Hierdoor voorkom je schade en/of brand door middel van bliksembeveiliging.

Bliksembeveiliging bij verschillende soorten blikseminslag

Blikseminslag kan direct of indirect plaatsvinden. Wanneer het direct plaatsvindt dan slaat de bliksem direct in het pand of object. Om dit te voorkomen installeren we bliksemafleiders direct op een gebouw. Wanneer bliksem indirect inslaat dan slaat het in de buurt van een pand of object in. Via geleiders zoals gas-, water- en elektraleidingen kan de stroom van de inslag alsnog het gebouw inslaan. Dit heeft schade aan computers, telefooncentrales, alarmsystemen en klimaatinstallaties tot gevolg. Om dit te voorkomen passen we overspanningsbeveiliging toe.

Waarom bliksembeveiliging?

Blikseminslag kan gevaarlijke situaties zoals brand veroorzaken en kost jaarlijks veel mensenlevens.

Blikseminslag veroorzaakt jaarlijks voor honderden miljoenen aan schade. Wanneer je geen bliksembeveiliging hebt geplaatst dan ben je hier vaak niet voor verzekerd.

Wanneer je bliksembeveiliging hebt geplaatst dan hoef je je geen zorgen te maken over blikseminslag. Dit geeft een veilig gevoel.

Diensten

van der Heide al meer dan 100 jaar veiligheid

Het is ruim honderd jaar geleden dat ‘Pieter Bliksem’ z’n eerste koperen bliksembeveiligingsinstallatie aanlegde op de boerderijdaken in het buitengebied van Noordoost-Friesland. Hiermee werd hij de grondlegger van het bedrijf dat Van der Heide nu is.

Nog altijd zijn wij nummer één in bliksembeveiliging en tegenwoordig ook in kathodische bescherming, elektrotechnische veiligheidsinspecties en -opleidingen. Hoewel er in een eeuw tijd veel is veranderd, hebben wij nog altijd dezelfde drive als Pieter: de wereld elke dag een beetje veiliger maken.

done
Marktleider
done
Alles onder één dak
done
Veilig en vertrouwd