Spring naar content

ATEX explosieveiligheidstrainingen

Als je werkt met brand- of explosiegevaarlijke stoffen, dampen of gassen is het belangrijk de risico’s te (h)erkennen en te bewaken. Kies de module die past bij jouw (functie)profiel.

book
Zitting in (norm)commissies
crisis_alert
Deskundige trainers
eco
Gedegen leerprogramma

ATEX explosieveiligheidstraining

Als je werkt met brand- of explosiegevaarlijke stoffen, dampen of gassen is het belangrijk de risico’s te (h)erkennen en te bewaken. Je werkgever is volgens de Europese ATEX-richtlijn verplicht om je een veilige werkplek te bieden. Een goede ATEX-opleiding waarin al je leerdoelen zijn afgestemd op de internationale standaard IECEx-05, is geen overbodige luxe maar een must.

De ATEX (ATmosphères EXplosibles) richtlijn staat beschreven in de RL 114 (materieel) en RL 153 (bedrijfsvoering). Deze vallen onder de Europese wetgeving en zijn van toepassing op plaatsen met kans op explosies, bijvoorbeeld door brandbare stoffen in de vorm van gassen, dampen, nevels of stof met lucht.

Modules op basis van profielen

Het pakket Explosieveiligheidstrainingen bestaat uit meerdere modules. We maken daarbij onderscheid tussen technisch- en niet technisch geschoold personeel. Hoe weet je nu welke module voor jou van toepassing als het gaat om een ATEX Explosieveiligheidstraining? Plan een adviesgesprek en een van onze adviseur kijkt samen met jouw welke module voor jou geschikt is.

done
Voldoen aan de ATEX richtlijn
done
Deskundig advies en maatwerk
done
Docenten met praktijkervaring

Bij u op locatie of in ons trainingscentrum

De ATEX opleidingen worden verzorgd door deskundige docenten die zich gespecialiseerd hebben in het fenomeen explosiegevaarlijke omgevingen. Standaard worden de trainingen gegeven in onze opleidingscentra in Drachten en Gorinchem. Ook het geven van ATEX-trainingen op jouw eigen locatie behoort tot de mogelijkheden.