Spring naar content

Ons verhaal

Ambacht en innovatie

In de schemering van 1918 verwierf Pieter Nicolai, een pand aan de Voorstraat in Kollum. Met een droom om een eigen smederij te beginnen, zette hij de eerste stappen van wat een rijke geschiedenis zou worden. Begin 1919 dienden wij een verzoek in voor het starten van een smederij, en na goedkeuring openden wij op 1 augustus 1919 onze deuren. Onze jarrepomp, een uitvinding die het legen van gierputten vereenvoudigde, werd snel een succes onder de boeren in de regio. Ook onze bliksembeveiliging werd een essentiële dienst, die vele boerderijen en schuren beschermde tegen de natuurlijke dreiging van onweer.

Tijdperk van groei

In 1956 nam Symen van der Heide, een lokale fietsenmaker met een passie voor elektrotechniek, het bedrijf over. Onder onze nieuwe naam, Van der Heide, bouwden wij voort op het fundament van Nicolai. Wij groeiden uit tot de toonaangevende bliksembeveiliger van Nederland, beschermden talloze gebouwen en breidden onze diensten uit naar elektrotechnische installaties en trainingen. Als eerste KEMA-gecertificeerde bedrijf in Nederland, zetten wij ons in voor veiligheid en betrouwbaarheid in diverse sectoren.

Innovatie en toekomst

Vandaag de dag staan wij bekend als een marktleider die zich inzet voor een veilige werk- en leefomgeving, met een toegewijd team dat zowel nationaal als internationaal opereert. Wij zijn trots op onze geschiedenis en kijken uit naar een toekomst vol innovatie en groei.

Van smidse naar elektrotechnische dienstverlener

Het is ruim honderd jaar geleden dat ‘Pieter Bliksem’ z’n eerste koperen bliksembeveiliging aanlegde op de boerderijdaken. Hiermee werd hij de grondlegger van het bedrijf dat van der Heide nu is.

Nummer één in techniek

Nog altijd zijn wij nummer één in bliksembeveiliging, maar tegenwoordig ook in kathodische bescherming en elektrotechnische veiligheid. Hoewel er in een eeuw tijd veel is veranderd, hebben wij nog altijd dezelfde drive als Pieter: de wereld elke dag een beetje veiliger maken.