Spring naar content
book
Ervaren specialist
crisis_alert
Lid normcommissie
eco
Alle kennis in huis

Wat is NPR 8110?

De normcommissie NEC 81 Bliksembeveiliging volgt alle Europese en internationale werkzaamheden op het gebied van bliksembeveiliging.  NEC 81 is ook medeverantwoordelijk voor de NPR 8110. Van der Heide is lid van deze normcommissie. Zo staan we aan de voorkant van nieuwe regels en wetten en zijn altijd op de hoogte van het meest actuele nieuws rondom bliksembeveiliging. De NPR 8110 is een praktische richtlijn om het risico op overspanning te bepalen. De NEN-EN-IEC 62305 helpt bij het ontwerp, onderhoud en de inspectie van complete installaties voor overspanningsbeveiliging. Van der Heide werkt volgens beide norm.

Kennis over NPR 8110 vergroten?

Het kan handig zijn om je kennis over de Nederlandse richtlijn NPR 8110 te vergroten. In een training leer je over de verschillende factoren die het aantal risicopunten bepalen, zoals het soort gebouw, de ligging en de waarde van aanwezige apparatuur. Aan dit puntenaantal is een beveiligingsklasse van 1-5 gekoppeld. Valt je gebouw in klasse 1, dan heb je genoeg aan een simpele beveiligingsmaatregel. Gebouwen in klasse 5 vereisen uitgebreide beveiliging. Kennis die kan helpen bij het ontwerpen van gebouwen.

 

Van der Heide is dé specialist voor de NPR 8110

De meeste overspanningen worden veroorzaakt door blikseminslag. Niet alleen bij een directe inslag maar ook bij een blikseminslag in de omgeving. Via binnenkomende kabels kan de overspanning het gebouw binnenkomen en je apparatuur beschadigen. Met de NPR 8110 kun je bepalen hoe overspanningsgevoelig je gebouw is én welke overspanningsbeveiliging nodig is voor optimale bescherming.

done
Marktleider: elke dag werken wij aan jouw veiligheid. Dat doen we al meer dan 100 jaar. We verlagen de risico’s en verhogen jouw veiligheid.
done
Expert: of het nu gaat om aarden, bliksembeveiliging, elektrische veiligheid of kathodische bescherming; onze vakmensen staan voor je klaar.
done
Alles onder 1 dak: we plaatsen, inspecteren, onderhouden en leiden zelfs op. Zo maken we jouw wereld samen veiliger!

Al 100+ jaar Van der Heide

Elke dag werken wij aan jouw veiligheid. Dat doen we al meer dan 100 jaar. We verlagen de risico’s en verhogen de veiligheid van gebouwen, bouwkundige constructies, waterwegen, transportleidingen of elektrotechnische installaties, zodat iedereen veilig kan werken, wonen en recreëren. 

Of het nu gaat om aarden, bliksembeveiliging, elektrotechnische veiligheid of kathodische bescherming; onze vakmensen staan voor je klaar. We plaatsen, inspecteren, onderhouden en leiden zelfs op.

Zo maken we jouw wereld elke dag veiliger!