Spring naar content
eco
Bescherming
book
Betrouwbaar aardingssysteem
crisis_alert
100+ jaar expertise

Aarden voorkomt ongelukken en schade

Brand, elektrische schokken of schade aan apparaten? Aarden kan dit soort ongelukken voorkomen. Met aarden verhoog je de veiligheid van elektrische systemen. Dankzij onze aardingssystemen worden ongewenste elektrische ladingen veilig naar de aarde geleid. Zo voorkomen onze aardingssystemen jaarlijks fikse schades en ernstige ongevallen. Als toonaangevend (aardings)bedrijf en maken we jouw evenement, fabriekslocatie, bedrijfspand en woonomgeving veilig.

Wat is aarden?

Aarden beschermt mensen, gebouwen, systemen en apparaten. Als er iets misgaat, zoals een kortsluiting, blikseminslag of defect, dan zorgt aarden ervoor dat de ongewenste elektriciteit naar de aarde wordt geleid. Zo blijf je veilig tegen elektrische schokken en is de kans op schade minimaal.

Waarom een aardingssysteem?

Een defecte draad kan een levensgevaarlijke spanning door het lichaam van een mens sturen. Dat soort ongelukken wil je te allen tijde voorkomen!

Door aarding van je gebouw, wordt de elektrische energie van een blikseminslag veilig naar de grond geleid. Wanneer je geen aardingssysteem hebt, ben je vaak niet verzekerd tegen schade.

Is er een elektrische storing in een apparaat, dan helpt aarding bij het wegleiden van overtollige energie. Dat voorkomt de kans op schade aan het apparaat of erger: de kans op brand.

Diensten

van der Heide al meer dan 100 jaar veiligheid

Het is ruim honderd jaar geleden dat ‘Pieter Bliksem’ z’n eerste koperen bliksembeveiligingsinstallatie aanlegde op de boerderijdaken in het buitengebied van Noordoost-Friesland. Hiermee werd hij de grondlegger van het bedrijf dat Van der Heide nu is.

Nog altijd zijn wij nummer één in bliksembeveiliging en tegenwoordig ook in kathodische bescherming, elektrotechnische veiligheidsinspecties en -opleidingen. Hoewel er in een eeuw tijd veel is veranderd, hebben wij nog altijd dezelfde drive als Pieter: de wereld elke dag een beetje veiliger maken.

done
Marktleider
done
Alles onder één dak
done
Veilig en vertrouwd