Spring naar content
book
Expert
crisis_alert
Hulp van A tot Z
eco
Veilige bedrijfsvoering

Wat is NEN 3840? 

In de NEN 3840 staan richtlijnen en eisen voor een veilige bedrijfsvoering van elektrische installaties voor hoogspanning. Het doel van deze Nederlandse norm is het voorkomen van brand, storingen, elektrocutiegevaar en letsel door elektromagnetische velden. Van der Heide biedt diverse inspectiediensten en opleidingen gebaseerd op de NEN 3840.    

Waarom NEN 3840? 

De NEN 3840 stelt onder meer eisen aan onderhoud, gebruik, inspectie en beheer van elektrische installaties. Volgens de NEN 3840 moet elke beheerder van een elektrotechnische installatie of machine beleid voeren waarin de veiligheid tot uiting komt op het gebied van elektrische bedrijfsvoering van de installatie, betrokken medewerkers die aan deze installatie werken en alle medewerkers en bezoekers van het bedrijf.  

Waarmee NEN 3840 kennis verhogen?  

Zorg dat jouw technisch personeel volledig op de hoogte is van de NEN 3840 en het veilig werken met, aan of bij hoogspanningsinstallaties met onze opleidingen op het gebied van NEN 3840. Met deze opleidingen kan je personeel een STIPEL certificaat halen. 

Alles op het gebied van NEN 3840 bij Van der Heide 

De NEN 3840 heeft voor ons geen geheimen. We kunnen jou en je organisatie op verschillende manieren helpen te voldoen aan de NEN 3840, onder andere door je medewerkers veilig te leren schakelen, opleidingen op het gebied van laag- en hoogspanning, NEN 3840-inspecties en een STIPEL-certificering. 

done
Expert: we weten alles van de NEN 3840, en blijven op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
done
Van A tot Z: Van der Heide helpt je met al je vragen en uitdagingen op het gebied van de NEN 3840.
done
Meedenkend: geen uitdaging is te gek, we denken graag met je mee over creatieve oplossingen waar nodig.

Al 100+ jaar Van der Heide

Elke dag werken wij aan jouw veiligheid. Dat doen we al meer dan 100 jaar. We verlagen de risico’s en verhogen de veiligheid van gebouwen, bouwkundige constructies, waterwegen, transportleidingen of elektrotechnische installaties, zodat iedereen veilig kan werken, wonen en recreëren. 

Of het nu gaat om aarden, bliksembeveiliging, elektrotechnische veiligheid of kathodische bescherming; onze vakmensen staan voor je klaar. We plaatsen, inspecteren, onderhouden en leiden zelfs op.

Zo maken we jouw wereld elke dag veiliger!