Spring naar content

Onyx Power Plant beveiligd

Het produceren en leveren van stroom zonder storingen voor 1,2 miljoen huishoudens.

Bliksembeveiliging voor nieuwe biomassacentrale

De Onyx Power Plant op de Maasvlakte moet natuurlijk goed beveiligd worden tegen blikseminslag. Een mooie klus voor Van der Heide!

Ongestoord werken

De nieuwe centrale heeft een capaciteit van 800 MW en kan stroom leveren aan zo’n 1,2 miljoen huishoudens. Genoeg redenen om ervoor te zorgen dat blikseminslag niet voor storingen zorgt. We werkten nauw samen met de bouwer, om het werk perfect af te stemmen op de voortgang van de bouw. We maakten een passend ontwerp voor bliksembeveiliging, potentiaalvereffening en terreinaarding. Door in te zetten op maximale flexibiliteit van onze mensen, konden we de aarding tijdig aanbrengen in de nieuwe betonnen vloeren.

Abseiltraining

Ook op de grote schuine daken moest bliksembeveiliging aangelegd worden. Daarvoor volgden onze medewerkers een abseiltraining, zodat ze op die manier veilig op de daken konden werken. Ook de tien kolenmixers werden voorzien van passende bliksembeveiliging en aarding.

Praktische informatie

De biomassa- en kolencentrale is nu optimaal beveiligd tegen blikseminslag. Dit draagt bij aan een ongestoorde werking van de centrale en een veilige werkomgeving voor de medewerkers.