Spring naar content
book
Veilige installatie
crisis_alert
Voldoen aan de norm
eco
Inzicht in verbeteringen

Wat is NEN 1014? 

De NEN 1014 uit 1992 was een belangrijke standaard voor bliksembeveiliging in Nederland, gericht op het beschermen van gebouwen tegen blikseminslag. Deze norm behandelde diverse veiligheidsaspecten, waaronder aardlekschakelaars, bliksemafleiders en brandbeveiliging. Echter, sinds 8 mei 2007 is deze norm niet meer van kracht.

Wat vervangt de NEN 1014?

In 2009 werd de NPR 1014 gepubliceerd als een praktische handleiding bij de NEN-EN-IEC 62305-reeks, de huidige standaard voor bliksembeveiliging. Deze reeks introduceert nieuwe richtlijnen voor het ontwerp van bliksembeveiligingsinstallaties. De NPR 1014 verduidelijkt nieuwe concepten uit de NEN-EN-IEC 62305-reeks en biedt aanvullende details over Nederlandse praktijktoepassingen, zoals de vermaasde techniek.

Wanneer NPR 1014 gebruiken als moderne leidraad?

De NPR 1014 is een essentiële bron voor het toepassen van moderne bliksembeveiliging volgens de actuele normen en blijft een waardevolle gids voor bliksembeveiliging in Nederlandse constructies, ondanks dat de NEN 1014 niet langer actief is.

Van der Heide is expert NEN 1014

Hoewel de NEN 1014 dus inmiddels vervangen is, blijft het voor een aantal bliksembeveiligingsinstallaties de geldende norm. Is jouw bliksembeveiligingsinstallatie voor 2009 in gebruik genomen, dan kun je bij ons terecht als specialist op het gebied van de NEN 1014.

done
Specialist: we zorgen dat onze kennis over de NEN 1014 niet verstoft om jou te kunnen helpen.
done
Volledige ondersteuning: elke inspectie leidt tot een rapport met aanbevelingen. Ook beantwoorden we al je vragen op het gebied van de NEN 1014.
done
Maatwerk: een installatie is hetzelfde, dus we leveren altijd maatwerk. Zo weet je zeker dat je goed geholpen wordt.

Al 100+ jaar Van der Heide

Elke dag werken wij aan jouw veiligheid. Dat doen we al meer dan 100 jaar. We verlagen de risico’s en verhogen de veiligheid van gebouwen, bouwkundige constructies, waterwegen, transportleidingen of elektrotechnische installaties, zodat iedereen veilig kan werken, wonen en recreëren. 

Of het nu gaat om aarden, bliksembeveiliging, elektrotechnische veiligheid of kathodische bescherming; onze vakmensen staan voor je klaar. We plaatsen, inspecteren, onderhouden en leiden zelfs op.

Zo maken we jouw wereld elke dag veiliger!