Spring naar content
book
Expertise
crisis_alert
Volledig
eco
Meedenkend

Wat is Stipel? 

Stipel staat voor Stichting Persoonscertificatie Energietechniek. Een Stipel-certificaat houdt in dat je voldoet aan de eisen van deze stichting. Het doel van Stipel is om ervoor te zorgen dat elke elektrotechnicus aan het einde van de dag weer veilig thuiskomt. Van der Heide verzorgt verschillende trainingen en opleidingen voor het behalen van een Stipel-certificaat. De geldigheid van een Stipel-certificaat is 3 jaar. 

Waarom Stipel?

Stipel is opgericht om technici bewust te maken van de risico’s die verbonden zijn aan het werken met gas en elektriciteit. Sinds de oprichting in 1998 is Stipel uitgegroeid tot een begrip, en een Stipel-certificaat is steeds vaker verplicht in de energiesector. 

Trainingen op het gebied van Stipel 

Van der Heide is een erkend opleider die geregistreerd staat bij Stipel. Volg bij ons een geschikte opleiding om te zorgen dat je over actuele kennis en vaardigheden beschikt. Dit kun je vervolgens laten toetsen bij een erkend examenbureau, die kunnen overgaan tot het uitreiken van een Stipel-certificaat.  

Laagspanning 

Volg een laagspanningscursus op basis van de NEN 3140, bijvoorbeeld als installatie- of werkverantwoordelijke, vakbekwaam persoon of voldoende onderricht persoon. De trainingen worden meerdere keren per jaar op verschillende plekken in het land gegeven.  

Hoogspanning 

Volg een hoogspanningscursus op basis van de NEN 3840. Kies hier voor een opleiding als installatie- of werkverantwoordelijke, vakbekwaam persoon of voldoende onderricht persoon. De cursussen worden meestal in Gorinchem of Drachten gegeven. Het trainingscentrum beschikt bovendien over een hoogspanningspracticum. 

Al 100+ jaar Van der Heide

Elke dag werken wij aan jouw veiligheid. Dat doen we al meer dan 100 jaar. We verlagen de risico’s en verhogen de veiligheid van gebouwen, bouwkundige constructies, waterwegen, transportleidingen of elektrotechnische installaties, zodat iedereen veilig kan werken, wonen en recreëren. 

Of het nu gaat om aarden, bliksembeveiliging, elektrotechnische veiligheid of kathodische bescherming; onze vakmensen staan voor je klaar. We plaatsen, inspecteren, onderhouden en leiden zelfs op.

Zo maken we jouw wereld elke dag veiliger!