Spring naar content
book
Voorkom ongelukken
crisis_alert
Veilig werkgeverschap
eco
Verplichting

Wat is ATEX 153?

In de ATEX-richtlijnen staat beschreven aan welke eisen voldaan moet worden in het geval van werken in omgevingen waar er kans is op gas- of stofontploffingsgevaar. ATEX 153 is een onderdeel van de ATEX-richtlijnen die zich specifiek richt op de veiligheid van het personeel dat werkt in explosiegevaarlijke omgevingen. Het biedt een kader voor het beoordelen en beheersen van het explosierisico en helpt bedrijven te voldoen aan de vereiste veiligheidsnormen.

Hoe stel je een explosieveiligheidsdocument op?

Een explosieveiligheidsdocument, vaak verplicht onder de ATEX-richtlijnen, beschrijft de maatregelen die genomen moeten worden om veilig te werken in explosiegevaarlijke omgevingen.

Waarom is explosieveiligheidstraining belangrijk?

Explosieveiligheidstraining is essentieel om personeel te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om veilig te werken volgens de ATEX-richtlijnen en om een ATEX-certificaat te behalen.

Wat omvat een ATEX-inspectie en -advies?

Een ATEX-inspectie beoordeelt of elektrische installaties in explosiegevaarlijke omgevingen voldoen aan de veiligheidsnormen, terwijl advies kan worden gegeven over hoe deze te verbeteren.

Welke pbm’s zijn nodig voor ATEX-omgevingen?

Specifieke persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm’s) zijn vereist voor het werken in een ATEX-omgeving om de veiligheid van het personeel te waarborgen.

Van der Heide is specialist op het gebied van ATEX 153

done
Relevante kennis: We blijven continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de ATEX 153 richtlijn.
done
Ervaring: Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we elke klant juist en volledig helpen.
done
Opleiding op hoog niveau: Profiteer van de ervaring van onze ervaren trainers en docenten.

Al 100+ jaar Van der Heide

Elke dag werken wij aan jouw veiligheid. Dat doen we al meer dan 100 jaar. We verlagen de risico’s en verhogen de veiligheid van gebouwen, bouwkundige constructies, waterwegen, transportleidingen of elektrotechnische installaties, zodat iedereen veilig kan werken, wonen en recreëren. 

Of het nu gaat om aarden, bliksembeveiliging, elektrotechnische veiligheid of kathodische bescherming; onze vakmensen staan voor je klaar. We plaatsen, inspecteren, onderhouden en leiden zelfs op.

Zo maken we jouw wereld elke dag veiliger!