Spring naar content
book
Actuele kennis
crisis_alert
Lid normcommissie
eco
Nederlands en internationaal

Wat is NEC 81?

De normcommissie NEC 81 Bliksembeveiliging volgt alle Europese en internationale werkzaamheden op het gebied van bliksembeveiliging. NEC 81 is ook verantwoordelijk voor internationale, Europese en Nederlandse normen. Van der Heide is actief lid van de NEC 81. Zo staan we aan de voorkant van nieuwe technologie, regelgeving en toepassing van normen. En ben jij altijd op de hoogte van het meest actuele nieuws rondom bliksembeveiliging en overspanningsbeveiliging.

Waarom NEC 81?

We vinden het belangrijk om actief bij te dragen aan normering en veiligheid. Als lid van de normcommissie NEC 81 delen we onze kennis binnen een Nederlands, Europees en internationaal netwerk. Samen denken we actief na over de beste oplossingen om jouw veiligheid en de veiligheid van jouw omgeving te bewaken. Deze leggen we vast in normen en afspraken.

Wanneer NEC 81 inzetten?

NEC 81 is verantwoordelijk voor de NEN-EN-IEC 62305 reeks Bliksembeveiliging. In deze norm staan de maatregelen die je kan nemen om de gevolgen van blikseminslag zo veel mogelijk te beperken. Het gaat om de bescherming en veiligheid van mensen, gebouwen, installaties en apparatuur. Ook de internationale normenreeks NEN-EN-IEC 62561 Lightning protection components (voorheen de Europese NEN-EN 50164-reeks) valt onder de verantwoordelijkheid van NEC 81.

Van der Heide en de normcommissie NEC 81

Naast het brengen van kennis, halen we uiteraard ook nieuwe kennis over bliksembeveiliging naar Nederland en delen we kennis binnen de landsgrenzen. NEC 81 borgt deze internationale ervaring, kennis en kunde in de Nederlandse praktijkrichtlijnen NPR 1014 en NPR 8110.

done
Marktleider: elke dag werken wij aan jouw veiligheid. Dat doen we al meer dan 100 jaar. We verlagen de risico’s en verhogen jouw veiligheid.
done
Expertise: of het nu gaat om aarden, bliksembeveiliging, elektrische veiligheid of kathodische bescherming; onze vakmensen staan voor je klaar.
done
Alles onder 1 dak: we plaatsen, inspecteren, onderhouden en leiden zelfs op. Zo maken we jouw wereld samen veiliger!

Al 100+ jaar Van der Heide

Elke dag werken wij aan jouw veiligheid. Dat doen we al meer dan 100 jaar. We verlagen de risico’s en verhogen de veiligheid van gebouwen, bouwkundige constructies, waterwegen, transportleidingen of elektrotechnische installaties, zodat iedereen veilig kan werken, wonen en recreëren. 

Of het nu gaat om aarden, bliksembeveiliging, elektrotechnische veiligheid of kathodische bescherming; onze vakmensen staan voor je klaar. We plaatsen, inspecteren, onderhouden en leiden zelfs op.

Zo maken we jouw wereld elke dag veiliger!