Spring naar content
book
Veiligheid borgen
crisis_alert
Milieuvriendelijkheid
eco
Verzekeringseisen

Wat is SCIOS

SCIOS staat voor Stichting Certificering Inspectie en Onderhoud van Stookinstallaties. Het is een Nederlandse stichting die normen en richtlijnen opstelt voor het certificeren van inspecteurs en het uitvoeren van inspecties en onderhoud aan technische installaties. 

Waarom voldoen aan SCIOS ?

Regelmatige SCIOS-inspecties zorgen ervoor dat installaties efficiënter werken, wat leidt tot minder energieverspilling en kostenbesparing. Bovendien dragen deze inspecties bij aan een beter milieu door het bevorderen van een efficiënt energiegebruik.

Hoe voldoen aan SCIOS?

Veel verzekeraars stellen een SCIOS-inspectie zelfs verplicht voor het afsluiten van een brandverzekering. Dit benadrukt de waarde van een SCIOS-certificering. Onafhankelijke, gecertificeerde inspecteurs voeren deze inspecties uit, wat een proactieve stap is om ernstige incidenten en schade te voorkomen.

Van der Heide en SCIOS: dit doen we

Je kunt bij Van der Heide terecht voor SCIOS-inspecties 7 en 10, en we leiden inspecteurs op voor het uitvoeren van SCIOS-inspecties 8, 9 en 10. Afhankelijk van jouw specifieke situatie is een SCIOS-keuring verplicht. Of dat het geval is, staat in het zogenaamde Activiteitenbesluit.

Keuring SCIOS Scope 10

Steeds meer verzekeraars stellen de inspectie van elektrische installaties via de SCIOS Scope 10 verplicht. Van der Heide voert de Scope 10-keuring uit, zodat je de risico’s beperkt en voldoet aan de eisen van een verzekeraar.

Opleidingen SCIOS Scope 8, 9 en 10

Bij Van der Heide word je opgeleid tot een vakkundig inspecteur op het gebied van de SCIOS Scope 8, 9 of 10. Naast theorie is er veel aandacht voor de praktijk, zodat je als inspecteur perfect voorbereid aan het werk gaat.

Al 100+ jaar Van der Heide

Elke dag werken wij aan jouw veiligheid. Dat doen we al meer dan 100 jaar. We verlagen de risico’s en verhogen de veiligheid van gebouwen, bouwkundige constructies, waterwegen, transportleidingen of elektrotechnische installaties, zodat iedereen veilig kan werken, wonen en recreëren. 

Of het nu gaat om aarden, bliksembeveiliging, elektrotechnische veiligheid of kathodische bescherming; onze vakmensen staan voor je klaar. We plaatsen, inspecteren, onderhouden en leiden zelfs op.

Zo maken we jouw wereld elke dag veiliger!