Spring naar content

ATEX monteur E/I

€ 2.100

Wat moet je doen als er een explosie plaats vindt en hoe had je dit kunnen voorkomen?

Over de training

Als monteur E/I wil je natuurlijk weten hoe je explosies kunt voorkomen en wat je moet doen als ze toch gebeuren. In deze training leer je alles over de beschermingswijzen en de eisen voor explosieveilige apparatuur. Je ontdekt ook hoe je veilig kunt werken in explosiegevaarlijke gebieden en hoe je explosieveilige componenten moet installeren, onderhouden en inspecteren. Deze training is gebaseerd op de internationale normen van IECEx 05 module Ex 001/003/004/006, zoals beschreven in IECEx Operational Document 504 (OD 504).

Naast theorie bestaat de training ook uit een praktijkgedeelte. Tijdens deze oefeningen wordt het geleerde direct praktisch geoefend. Een onderdeel hiervan is de montage van drukvaste wartels.

Wat leer je?

Voor wie?

Personen die elektrotechnische werkzaamheden verrichten in gebieden met kans op explosiegevaar. Hierbij valt te denken aan onderhoudsmonteurs, storingsmonteurs en inbedrijfstellers.

Hoelang duurt de training?

Deze training duurt 4 dagen.

Welke vooropleiding heb je nodig?

Een elektrotechnische opleiding op MBO-niveau als vooropleiding heeft voordelen voor het volgen van deze training.

Waar vindt de training plaats?

Wij bieden deze training aan op 2 locaties: Drachten en Leerdam. Geef tijdens het aanmelden jouw voorkeurslocatie door.

Examen

Wil je examen doen? Geef dit dan aan bij je inschrijving. Je gegevens worden dan doorgestuurd naar ITV. Zij nemen contact met je op. Het examen vindt niet aansluitend op de laatste cursusdag plaats.