Spring naar content

ATEX verantwoordelijke E/I

€ 2.625

Een explosievrij werkplek. Leer hoe je de juiste keuzes maakt voor de veiligheid van jezelf, je collega’s en de installaties.

Over de training

Hoe zorg je ervoor dat je geen explosies krijgt op de werkplek? Dat leer je in de training Verantwoordelijke E/I. Je leert welke beschermingswijzen er zijn en hoe je explosieveilige apparatuur kunt gebruiken. Ook leer je wat jouw rol als verantwoordelijke is en hoe je die goed kunt vervullen. Je krijgt genoeg inzicht en kennis om de juiste keuzes en acties te maken voor de veiligheid van jezelf, je collega’s en de installatie. De training volgt de eind- en toetstermen van IECEx 05 module Ex 001/003/004/006, zoals beschreven in IECEx Operational Document 504 (OD 504).

Naast theorie bestaat de training ook uit een praktijkgedeelte. Tijdens de praktijk wordt het geleerde direct praktisch geoefend. Naast de inspectieopdrachten wordt ook geoefend met het monteren van o.a. drukvaste wartels.

Wat leer je?

Voor wie?

Leidinggevende personen die werkzaamheden laten verrichten in explosiegevaarlijke gebieden.

Hoelang duurt de training?

Deze training duurt 5 dagen. Je volgt de training iedere opvolgende week op dezelfde werkdag als de startdatum.

Welke vooropleiding heb je nodig?

Een elektrotechnische opleiding op MBO-niveau als vooropleiding heeft voordelen bij het volgen van deze training.

Waar vindt de training plaats?

Wij bieden deze training aan op onze trainingslocatie in Leerdam.

Examen

Wil je examen doen? Geef dit dan aan bij je inschrijving. Je gegevens worden dan doorgestuurd naar ITV. Zij nemen contact met je op. Het examen vindt niet aansluitend op de laatste cursusdag plaats.