Spring naar content

ATEX technicus E/I

€ 2.625

Combineer de kennis van een monteur en een inspecteur en leer hoe je de explosieveiligheid binnen je bedrijf vergroot.

Over de training

Wil je leren hoe je veilig kunt werken met elektrische en instrumentele installaties in explosiegevaarlijke omgevingen? Dan is de training Technicus E/I iets voor jou. Deze training combineert de kennis en vaardigheden van een monteur en een inspecteur. Je leert hoe explosies ontstaan en hoe je ze kunt voorkomen, welke eisen er gelden voor explosieveilige apparatuur en hoe je deze kunt controleren en onderhouden. Je leert hoe een opleveringsrapport (0-inspectie) voor eerste inbedrijfstelling moet worden gemaakt en uitgevoerd. Maar ook kun je na de training een bestaande installatie beoordelen op de status van de explosieveiligheid. De training is gebaseerd op de internationale normen van IECEx 05 module Ex 001/003/004/006/007/008, zoals beschreven in IECEx Operational Document 504 (OD 504).

Naast theorie bestaat de training ook uit een praktijkgedeelte. Tijdens deze oefeningen wordt het geleerde direct praktisch geoefend. Naast de inspectieopdrachten wordt ook geoefend met het monteren van o.a. drukvaste wartels.

Wat leer je?

Voor wie?

Personen die elektrotechnische werkzaamheden én inspecties uitvoeren in gebieden met kans op explosiegevaar.

Hoelang duurt de training?

Deze training duurt 5 dagen. Je volgt de training iedere opvolgende week op dezelfde werkdag als de startdatum.

Welke vooropleiding heb je nodig?

Een elektrotechnische opleiding op MBO-niveau als vooropleiding heeft voordelen bij het volgen van deze training.

Waar vindt de training plaats?

Wij bieden deze training aan op trainingslocatie in Leerdam.

Examen

Wil je examen doen? Geef dit dan aan bij je inschrijving. Je gegevens worden dan doorgestuurd naar ITV. Zij nemen contact met je op. Het examen vindt niet aansluitend op de laatste cursusdag plaats.