Spring naar content

NEN 1010 medische laagspanningsinstallaties

€ 525

Leer hoe je de veiligheid en kwaliteit van elektrische installaties binnen de zorgsector op niveau krijgt en behoudt.

Over de training

Een training NEN 1010 medisch ruimte leert je hoe je elektrische installaties in medische ruimtes moet aanleggen, onderhouden en repareren volgens de norm. Dit is een vereiste in de gezondheidszorg sector, waar medische handelingen worden verricht die afhankelijk zijn van elektrische apparatuur. Je leert welke apparatuur je nodig hebt, zoals IT (MES) ketens, monitors, verlichting en noodstroomvoorzieningen, en hoe je deze moet installeren en controleren.

Je leert hoe je elektrische installaties in medische ruimtes moet meten en herstellen met specifieke meetapparatuur en gereedschappen. De training laat je zien wat de specifieke eisen zijn van NEN 1010 deel 710 voor laagspanningsinstallaties in medische ruimtes, en hoe deze verschillen van de standaard NEN 1010.

Welke verschillende soorten medische ruimtes zijn er, zoals K ruimtes en groepen 0, 1, 2 ruimtes, en wat dit betekent voor de elektrische installaties.

Wat leer je?

Voor wie?

De training is bedoeld voor monteurs, ontwerpers, projectleiders en iedereen die meer wil weten over elektrische installaties in medische ruimtes.

Hoelang duurt de training?

Deze training duurt 1 dag.

Welke vooropleiding heb je nodig?

Voor deze training heb je minimaal niveau 2 volgens de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB) op het gebied van elektrotechniek, verkregen door opleiding en ervaring nodig. Dit komt overeen met LBO/LBO+. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je algemene kennis hebt van NEN 1010.

Waar vindt de training plaats?

Wij bieden deze training aan op diverse locaties in Nederland.