Spring naar content

Elektrische uitrusting van machines NEN-EN-IEC 60204-1

€ 470

NEN-EN-IEC 60204-1 beschrijft de eisen en richtlijnen voor veilige en betrouwbare installaties van machines. Hoe pas je deze toe?

Over de training

Een goede kennis van NEN-EN-IEC 60204-1 is essentieel voor iedereen die werkt met de elektrische uitrusting van machines. Deze norm geeft de eisen en aanbevelingen voor het ontwerp, de installatie, het onderhoud en de inspectie van de elektrische uitrusting van machines. NEN-EN-IEC 60204-1 is gebaseerd op Europese Richtlijnen die de veiligheid en gezondheid van mens en milieu waarborgen.

In deze training leer je hoe je NEN-EN-IEC 60204-1 kunt gebruiken om praktische problemen op te lossen die te maken hebben met de elektrische uitrusting van machines. Daarnaast leer je hoe NEN-EN-IEC 60204-1 zich verhoudt tot andere relevante normen, zoals NEN 1010, die gaat over de gebouwengebonden installaties.

De NEN 60204-1 norm wordt gebruikt voor machines die bestemd zijn voor industriële of commerciële doeleinden, zoals productiemachines, verpakkingsmachines, lasmachines, liften, roltrappen en kranen. De norm is niet van toepassing op machines die onder andere normen vallen, zoals elektrische tractievoertuigen, schepen, vliegtuigen en medische apparatuur.

De ‘nieuwe IEC 60204-1’ is inmiddels alweer de zesde versie van één van de meest gebruikte machineveiligheidsnormen wereldwijd. IEC 60204-1 beschrijft de eisen met betrekking tot de elektrische uitrusting van machines (met uitzondering van handgereedschap).

Wat leer je?

Voor wie?

Deze cursus is bestemd voor elektrotechnische medewerkers die mede verantwoordelijk zijn voor onderhoud, herstel en uitbreidingen van de elektrische uitrusting van machines.

Hoelang duurt deze training?

Deze training duurt 1 dag.

Welke vooropleiding heb je nodig?

Je hebt voor deze training minimaal een monteursniveau op het gebied van elektrotechniek nodig. Dat kan door ervaring of door opleiding.

Waar vindt de training plaats?

Wij bieden de training aan op diverse locaties in Nederland.