Atex

Als elektrische installaties zich bevinden in een explosiegevaarlijke omgeving, dan moeten deze volgens de ATEX richtlijn periodiek ge´nspecteerd worden, volgens onder andere NEN-EN-IEC 60079-17.

Ontploffingsgevaar

Als een elektrische installatie of installatiedeel in bedrijf wordt genomen in een omgeving met kans op gas- of stofontploffingsgevaar zal eerst een gedetailleerde ATEX inspectie uitgevoerd moeten worden. De gedetailleerde ATEX inspectie is een intensieve inspectie waarbij ook omhulsels worden geopend en meetapparatuur wordt gebruikt. Eventuele onveilige situaties kunnen hiermee worden opgespoord.

Inspectievorm

Bij een in bedrijf zijnde installatie moet een visuele of nauwkeurige inspectie worden uitgevoerd. Aanvullend aan de visuele inspectie wordt bij de uitvoering van de nauwkeurige inspectie alle behuizingen, de wartels en afdichtingen met de hand en gereedschap gecontroleerd. De te kiezen inspectievorm is de verantwoordelijkheid van de gebruiker waarbij van der Heide kan ondersteunen bij de keuze.

Wilt u meer informatie over ATEX inspecties? Maak dan gebruik van onderstaande button of bel direct naar 088 - 63 63 163 en vraag naar een adviseur bij u in de regio.

Neem contact met mij op

Diensten

Adviseren

Beveiligen

Beschermen

Inspecteren

Opleiden

Vei-lig-heid; de ľwoord(vrouwelijk), 1) het veilig-zijn, 2) in veiligheid brengen, 3) toestand waarin iemand of iets vrij is van gevaar of schade, 4) geborgenheid, 5) zekerheid.

Voor ons gaat veiligheid verder dan protocollen, formules, systemen, techniek en het oplossen van complexe vraagstukken. Uiteindelijk bepalen mensen de kwaliteit van veiligheid. Dat vereist discipline en toewijding. Daarin nemen wij een leidende rol en adviseren en begeleiden overheden en bedrijven bij risicobeperking, reductie van kosten en de continu´teit van bedrijfsprocessen.
Een veilig gevoel!