Spring naar content

Installeren overspanningsbeveiliging

book
100+ jaar ervaring in elektrotechniek
crisis_alert
Marktleider in opleidingen en bliksembeveiliging
eco
Duurzame veiligheidsoplossingen

Bedrijven zijn in steeds grotere mate afhankelijk van de werking van de elektronische procesbesturing en dataverwerking. Deze apparatuur moet dan ook terecht worden beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Eén van de bedreigingen is blikseminslag en de daarmee gepaard gaande overspanningen. Door het aanbrengen van (bliksem- en) overspanningsbeveiliging worden extra zekerheden ingebouwd die de continuïteit van bedrijfsactiviteiten positief beïnvloeden.

Het blijkt zeer regelmatig dat zowel de omvang van de apparatuur als het gebruik (en dus de risicoklasse) in de loop van het jaar gewijzigd raken. Het is van het grootste belang dit periodiek te beoordelen om er voor te zorgen dat de beveiligingsgraad en risicoklasse met elkaar in overeenstemming blijven.

De inspecties worden uitgevoerd conform NEN 1014 / NEN-EN-IEC 62305 en NEN-EN-IEC 61312. De metingen worden uitgevoerd met speciaal hiervoor ontworpen meetapparatuur van het type FIST-4 en de Isolab.

Al 100+ jaar Van der Heide

Elke dag werken wij aan jouw veiligheid. Dat doen we al meer dan 100 jaar. We verlagen de risico’s en verhogen de veiligheid van gebouwen, bouwkundige constructies, waterwegen, transportleidingen of elektrotechnische installaties, zodat iedereen veilig kan werken, wonen en recreëren. 

Of het nu gaat om aarden, bliksembeveiliging, elektrotechnische veiligheid of kathodische bescherming; onze vakmensen staan voor je klaar. We plaatsen, inspecteren, onderhouden en leiden zelfs op.

Zo maken we jouw wereld elke dag veiliger!