Spring naar content

Basis installatie- en/of werkverantwoordelijke
NEN 3140 (Stipel 2024)

€ 2.980

Leer als IWV-er alles over de opbouw, functionaliteit en veiligheid van elektrotechnische installaties op het gebied van laagspanning.

Over de training

Als installatie- en/of werkverantwoordelijke ben je verantwoordelijk voor een veilige bedrijfsvoering van de elektrische installaties. Daarvoor moet je met zorg je beleid formuleren en ten uitvoer brengen. In deze basiscursus leren we je deze basisvaardigheden.

Met deze cursus bereiden we je grondig voor op het behalen van het Stipel persoonscertificaat Installatie- en/of werkverantwoordelijke laagspanning, het NEN 3140 certificaat, het schakelbericht en de praktijk. Tijdens de cursus reiken we je handvatten aan om de elektrische veiligheid in je organisatie te implementeren en te beheren. Na het volgen van de training beschik je over voldoende kennis om de Stipel basistoets te kunnen behalen.

Wat leer je?

Voor wie?

Eindverantwoordelijke voor de bedrijfsvoering van elektrische installaties en medewerkers met een aanwijzing als installatie- en/of werkverantwoordelijke

Hoelang duurt de training?

De training duurt 6 dagen. Hou wel rekening met 2 uren zelfstudie per trainingsdag.

Welke vooropleiding heb je nodig?

Voor deze training heb je een elektrotechnische vakopleiding niveau 4 en praktijkervaring nodig.  

Waar vindt de training plaats?

Wij bieden deze training aan op diverse locaties in Nederland. 

Examen

Wil je examen doen? Geef dit dan aan bij je inschrijving. Je gegevens worden dan doorgestuurd naar ITV. Zij nemen contact met je op. Het examen vindt niet aansluitend op de laatste cursusdag plaats.