Spring naar content

Basis installatie- en/of werkverantwoordelijke
NEN 3840 (Stipel 2024)

€ 3.045

Leer als IWV-er alles over de opbouw, functionaliteit en veiligheid van elektrotechnische installaties op het gebied van hoogspanning.

Over de training

De training NEN 3840 installatie- en/of werkverantwoordelijk hoogspanning is een praktische en interactieve cursus die je leert hoe je veilig en verantwoord kunt werken met hoogspanningsinstallaties. Je leert de eisen en richtlijnen van de norm NEN 3840 kennen en toepassen en je krijgt inzicht in de taken en verantwoordelijkheden van de installatie- en/of werkverantwoordelijke. Na afloop van de training ben je in staat om een veilige bedrijfsvoering te implementeren en een schakelbericht op te stellen.

Het praktijkgedeelte van deze training vindt plaats in ons hoogspanningspracticum.

Wat leer je?

Voor wie?

Medewerkers die aangewezen zijn of aangewezen worden als installatie- en/of werkverantwoordelijke in hoogspanningsinstallaties (10kV).

Hoelang duurt deze training?

Deze training duurt 6 dagen. Je volgt de training iedere opvolgende week op dezelfde werkdag als de startdatum. Voor deze training dien je rekening te houden met 2 uren zelfstudie per trainingsdag.

Welke vooropleiding heb je nodig?

Voor deze training heb je een elektrotechnische vakopleiding niveau 4 en praktijkervaring nodig.

Waar vindt de training plaats?

Wij bieden deze training aan in onze hoogspanningspracticums in Drachten en Gorinchem.

Examen

Wil je examen doen? Geef dit dan aan bij je inschrijving. Je gegevens worden dan doorgestuurd naar ITV. Zij nemen contact met je op. Het examen vindt niet aansluitend op de laatste cursusdag plaats.