Spring naar content

Basis installatie- en/of werkverantwoordelijke
NEN 3840/3140 (Stipel 2024)

€ 4.060

Leer als IWV-er alles over de opbouw, functionaliteit en veiligheid van elektrotechnische installaties zowel op het gebied van hoog- als laagspanning.

Over de training

Een installatie- of werkverantwoordelijke moet op de hoogte zijn van de relevante wet- en regelgeving en de normen die gelden voor elektrotechnische installaties. Ook moet hij of zij begrijpen hoe een installatie werkt en welke functies het heeft. En natuurlijk hoe hij of zij de veiligheid kan garanderen bij het werken met installaties.

De training ‘Installatie- /werkverantwoordelijke hoog- en laagspanning’ leert je alles wat je moet weten over de opbouw, de functionaliteit en de veiligheid van elektrotechnische installaties. We bereiden je grondig voor op het behalen van het Stipel persoonscertificaat “Installatie- en/of werkverantwoordelijke hoogspanning en laagspanning.” De praktijkoefeningen vinden plaats in ons hoogspanningspracticum.

Wat leer je?

Voor wie?

Medewerkers die aangewezen zijn of aangewezen worden als installatie- en/of werkverantwoordelijke hoogspanning en laagspanning.

Hoelang duurt de training?

Deze training duurt 8 dagen. Hou wel rekening met 2 uren zelfstudie per trainingsdag.

Welke vooropleiding heb je nodig?

Voor deze training heb je een elektrotechnische vakopleiding niveau 4 en praktijkervaring nodig.

Waar vindt de training plaats?

Wij bieden deze training aan in onze trainingscentra in Drachten en Gorinchem.

Examen

Wil je examen doen? Geef dit dan aan bij je inschrijving. Je gegevens worden dan doorgestuurd naar ITV. Zij nemen contact met je op. Het examen vindt niet aansluitend op de laatste cursusdag plaats.