Spring naar content

PBM voor vlamboogbescherming

book
Voldoen aan Arbowet
crisis_alert
Veiligheid voor medewerkers
eco
Verkleinen van risico

Veiliger werken met de juiste pbm’s

Hoewel er veel mogelijk is, is blootstelling aan vlamboogrisico’s niet altijd volledig te voorkomen. In die gevallen is het belangrijk om gebruik te maken van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s), die bestand zijn tegen vlambogen en ernstig letsel kunnen voorkomen. Van der Heide kan je van advies op maat voorzien.

Wat zijn PBM’s voor vlamboogbescherming?

Met zaken als een Arcflash-berekening, advies over het beheersen van vlambogen en NEN 3140 inspecties kun je een deel van de risico’s rondom vlambogen verkleinen. Toch zijn er dan vaak nog steeds werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden waarbij werknemers worden blootgesteld aan vlamboogrisico’s. Pbm’s voor vlamboogbescherming zijn speciale persoonlijke beschermingsmiddelen die speciaal geschikt zijn in deze situaties. Het gaat dan vaak over vlamvertragende of vlamdovende kleding en gelaatsschermen.

Welke PBM’s voor vlamboogbescherming heb je nodig?

Hoewel we geen pbm’s verkopen, adviseren we je graag in combinatie met onze andere diensten op het gebied van vlamboogbeheersing over geschikte pbm’s om de risico’s rondom vlambogen verder te verkleinen.

Waarom je laten adviseren over PBM's door Van der Heide

done
Verklein de risico’s: in onvermijdelijke situaties zorg je met pbm’s voor vlamboogbescherming voor optimale veiligheid van je werknemers.
done
Veilig gevoel: het getuigt van goed werkgeverschap als je er alles aan doet om je werknemers een zo veilig mogelijke werkplek te geven.
done
Verplicht: volgens de Arbowet ben je in veel gevallen verplicht pbm’s te verstrekken.

Meer dan alleen pbm’s voor vlamboogbescherming bij Van der Heide

Expert

Vlambooggevaar beheersen is een van onze specialiteiten. We voeren inspecties uit en leiden mensen op die werken in ATEX-omgevingen.

Advies op maat

Elke situatie is anders, bij Van der Heide krijg je altijd advies dat precies bij jouw situatie past.

Wet- en regelgeving

We zijn altijd op de hoogte van de laatste wettelijke verplichtingen.

Al 100+ jaar Van der Heide

Elke dag werken wij aan jouw veiligheid. Dat doen we al meer dan 100 jaar. We verlagen de risico’s en verhogen de veiligheid van gebouwen, bouwkundige constructies, waterwegen, transportleidingen of elektrotechnische installaties, zodat iedereen veilig kan werken, wonen en recreëren. 

Of het nu gaat om aarden, bliksembeveiliging, elektrotechnische veiligheid of kathodische bescherming; onze vakmensen staan voor je klaar. We plaatsen, inspecteren, onderhouden en leiden zelfs op.

Zo maken we jouw wereld elke dag veiliger!