Spring naar content
book
100+ jaar ervaring in elektrotechniek
crisis_alert
Marktleider in opleidingen en bliksembeveiliging
eco
Duurzame veiligheidsoplossingen

Overspanning voorkomt brand en elektrocutie

Bedrijven zijn steeds afhankelijker van de juiste werking van (elektro)technische installaties, dus is het logisch dat machine en apparatuur beschermd wordt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Met overspanningsbeveiliging bouw je extra zekerheden in tegen problemen door bijvoorbeeld blikseminslag, zodat de continuïteit van je bedrijfsvoering gewaarborgd is.

Wat is overspanningsbeveiliging?

Als de spanning op een apparaat, installatie of zonnepanelen hoger is dan het apparaat kan verdragen, spreken we van overspanning. Dit ontstaat bijvoorbeeld als de bliksem inslaat, maar overspanning kan ook ontstaan door een schakeling op het net of een breuk van de nulgeleider. Overspanning kan ervoor zorgen dat elektrische apparatuur total loss raakt.

Overspanningsbeveiliging is een manier om de apparaten en installaties in je bedrijf te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van overspanning. Er zijn allerlei manieren om overspanningsbeveiliging vorm te geven. Van der Heide ondersteunt met verschillende producten en diensten op het gebied van overspanningsbeveiliging. Overspanningsbeveiliging is in de meeste gevallen niet verplicht, maar wel aan te raden.

Overspanningsbeveiliging op maat

Overspanningsbeveiliging is maatwerk. Een goede overspanningsbeveiliging moet precies zijn afgestemd op de bedrijfsomstandigheden. Een verpleeginstelling stelt bijvoorbeeld andere eisen dan een productiebedrijf. Of en hoe overspanningsbeveiliging ingezet moet worden, is onder andere afhankelijk van de bedrijfstechnische, maatschappelijke en economische afhankelijkheid van de te beveiligen apparatuur. Simpel gezegd is niet alle apparatuur het waard om te beveiligen.

Waarom overspanningsbeveiliging?

 

Overspanning kan grote gevolgen hebben voor je bedrijf, zowel financieel als qua veiligheid. Met overspanningsbeveiliging voorkom je problemen door overspanning.

We zijn steeds afhankelijker geworden van elektronica, die bovendien gevoeliger is geworden voor overspanning.

Problemen met overspanning kunnen ook leiden tot brand of zelfs elektrocutie.

Diensten

van der Heide al meer dan 100 jaar veiligheid

Het is ruim honderd jaar geleden dat ‘Pieter Bliksem’ z’n eerste koperen bliksembeveiligingsinstallatie aanlegde op de boerderijdaken in het buitengebied van Noordoost-Friesland. Hiermee werd hij de grondlegger van het bedrijf dat Van der Heide nu is.

Nog altijd zijn wij nummer één in bliksembeveiliging en tegenwoordig ook in kathodische bescherming, elektrotechnische veiligheidsinspecties en -opleidingen. Hoewel er in een eeuw tijd veel is veranderd, hebben wij nog altijd dezelfde drive als Pieter: de wereld elke dag een beetje veiliger maken.

done
Marktleider
done
Alles onder één dak
done
Veilig en vertrouwd