Spring naar content
book
Verplicht
crisis_alert
Veilig werkgeverschap
eco
Ongelukken voorkomen

ATEX richtlijn voor gas- en stofontploffingsgevaar

Bestaat in jouw bedrijf het risico op een gas- of stofexplosie? Dan moet je voldoen aan de Europese richtlijn ATEX. In deze richtlijn staat wat je moet doen om ervoor te zorgen dat jouw medewerkers veilig kunnen werken op plekken waar er kans op een explosie is. Van der Heide helpt onder andere met het opstellen van een explosieveiligheidsdocument en cursussen, trainingen en opleidingen over het werken met de ATEX-richtlijn.

Wat is ATEX?

ATEX staat voor ATmosphères EXplosibles en gaat in brede zin over alle situaties waarin er een kans is op gas- of stofontploffingsgevaar. ATEX bestaat uit twee richtlijnen: de ATEX 153 en de ATEX 114. Deze richtlijnen zijn opgesteld door de Europese Commissie. Door de richtlijnen te volgen zorg je voor een veilige werkplek voor je werknemers. Bovendien moeten sinds 2003 alle nieuwe installatie en gebouwen ook in overeenstemming zijn met de ATEX.

Waarom voldoen aan ATEX?

Is er risico op een gas- of stofexplosie? Dan ben je verplicht de ATEX-richtlijn te volgen.

Door te voldoen aan de ATEX, garandeer je een veilige werkplek voor je werknemers.

Explosies kunnen enorme gevolgen hebben. Door de ATEX te volgen, beheers je de risico’s.

Diensten

van der Heide al meer dan 100 jaar veiligheid

Het is ruim honderd jaar geleden dat ‘Pieter Bliksem’ z’n eerste koperen bliksembeveiligingsinstallatie aanlegde op de boerderijdaken in het buitengebied van Noordoost-Friesland. Hiermee werd hij de grondlegger van het bedrijf dat Van der Heide nu is.

Nog altijd zijn wij nummer één in bliksembeveiliging en tegenwoordig ook in kathodische bescherming, elektrotechnische veiligheidsinspecties en -opleidingen. Hoewel er in een eeuw tijd veel is veranderd, hebben wij nog altijd dezelfde drive als Pieter: de wereld elke dag een beetje veiliger maken.

done
Marktleider
done
Alles onder één dak
done
Veilig en vertrouwd