terug

Communicatie in de techniek

Als techneut wil je de elektrische veiligheid continue blijven verbeteren. Daarbij heb je te maken met leidinggevenden en medewerkers van verschillende partijen; productie, personeelszaken, inkoop, Technische Dienst, afdeling KAM, derden, enz.

Problemen moeten opgelost worden, belangen moeten afgewogen worden en medewerkers moeten ander gedrag laten zien op het gebied van veiligheid. Voor veel techneuten geldt dat het bovenstaande bovenop de reguliere werkzaamheden plaatsvinden. Om je doelen te bereiken speelt communicatie een belangrijke rol. Hoe vaak komt het voor dat de boodschap niet overkomt? Een misverstand is zo geboren.

In deze training krijg je steeds meer inzicht in je manier van communiceren. Je oefent in verschillende praktijksituaties hoe je met effectief communiceren het rendement van probleem oplossende gesprekken kunt verhogen.

Maak uw keuze

Selecteer hieronder de opleiding waarvoor u zich in wilt schrijven en de gewenste startdatum

1. Niveau

Diensten

Adviseren

Beveiligen

Beschermen

Inspecteren

Opleiden

Vei-lig-heid; de –woord(vrouwelijk), 1) het veilig-zijn, 2) in veiligheid brengen, 3) toestand waarin iemand of iets vrij is van gevaar of schade, 4) geborgenheid, 5) zekerheid.

Voor ons gaat veiligheid verder dan protocollen, formules, systemen, techniek en het oplossen van complexe vraagstukken. Uiteindelijk bepalen mensen de kwaliteit van veiligheid. Dat vereist discipline en toewijding. Daarin nemen wij een leidende rol en adviseren en begeleiden overheden en bedrijven bij risicobeperking, reductie van kosten en de continuďteit van bedrijfsprocessen.
Een veilig gevoel!