Spring naar content

Betonrot voorkomen

book
Expert
crisis_alert
Echte veiligheid
eco
Gericht handelen

Zekerheid over de veiligheid van beton

De wapening in beton kan onder invloed van water gaan roesten. Met name zout water kan een verwoestend effect hebben op de wapening, met grote gevolgen. Een betonnen constructie die last heeft van betonrot verliest zijn eigenschappen en kan hierdoor onveilig worden.

Wat is het voorkomen van betonrot?

Gewapend beton is een zeer sterk materiaal, waar je normaal gesproken blindelings op kunt vertrouwen. Alleen roest is een zwakke plek voor dit materiaal, vooral omdat het lange tijd onzichtbaar om zich heen kan grijpen. Door kathodische bescherming te gebruiken kun je problemen door betonrot voorkomen en krijg je zekerheid over de veiligheid van betonnen constructies.

Waarom betonrot voorkomen?

Veiligheid
Het belangrijkste argument om betonrot te voorkomen, is dat betonrot tot gevaarlijke situaties kan leiden.

Voorkom hoge kosten
Wordt betonrot op tijd ontdekt, dan kunnen relatief goedkope maatregelen al genoeg zijn. Laat ingrijpen zorgt voor hoge kosten.

Verplicht
Gebouweigenaren zijn verplicht om constructief onderzoek te doen naar zogenaamde uitkragende galerijvloeren en balkons.

Betonrot voorkomen met Van der Heide

done
Expert: Om betonrot te voorkomen gebruiken we als enige bedrijf in Nederland specialistische meetapparatuur.
done
Echte veiligheid: Betonrot is onvoorspelbaar, een steekproef is dus niet voldoende. Wij ontdekken gegarandeerd beginnende betonrot.
done
Gericht handelen: Dankzij onze specialistische apparatuur kunnen we exact inschatten wat het verloop en de risico’s zijn en daarnaar handelen.

Zo werken we om corrosie in beton te voorkomen!

Onderzoek

We starten met een dossieronderzoek en voeren in 2 tot 5 dagen een nulmeting uit. Die meting bestaat onder meer uit een visuele inspectie en potentiaalmeting van de wapening. We zetten specialistische apparatuur in om verdachte plekken op corrosiesnelheid te meten, brengen beginnende betonrot aan het licht en schatten exact in wat het verloop en de risico’s zijn.

Gericht handelen

Op basis van de onderzoeksresultaten, stellen we een plan van aanpak op. De ene locatie en situatie is urgenter dan de andere. Door gericht te handelen nemen we geen risico’s, maar zijn we ook geen onnodige maatregelen aan het treffen. We doen dat wat nodig is om de constructieve veiligheid te garanderen.

Duurzaam volgen

Na de nulmeting en het uitvoeren van de herstelwerkzaamheden, blijven we de situatie volgen. Verdachte en herstelde plekken worden jaarlijks geïnspecteerd, en zodra er risico’s ontstaan, grijpen we in.

Al 100+ jaar Van der Heide

Elke dag werken wij aan jouw veiligheid. Dat doen we al meer dan 100 jaar. We verlagen de risico’s en verhogen de veiligheid van gebouwen, bouwkundige constructies, waterwegen, transportleidingen of elektrotechnische installaties, zodat iedereen veilig kan werken, wonen en recreëren. 

Of het nu gaat om aarden, bliksembeveiliging, elektrotechnische veiligheid of kathodische bescherming; onze vakmensen staan voor je klaar. We plaatsen, inspecteren, onderhouden en leiden zelfs op.

Zo maken we jouw wereld elke dag veiliger!