Spring naar content

Bescherming staalconstructies

book
Voorkomen van onvoorziene kosten
crisis_alert
Duurzaam in de vorm van levensduur
eco
Veiligheid voor het milieu

Kathodische bescherming van staalconstructies

Sinds kathodische bescherming in 1854 werd ontdekt door de Britse scheikundige Sir Humphrey Davy, zijn we er veel meer over te weten gekomen. Tegenwoordig wordt kathodische bescherming op allerlei manieren ingezet om metalen voorwerpen in de grond of in het water te beschermen tegen corrosie.

Wat is inzet van kathodische bescherming?

Met de inzet van kathodische bescherming bedoelen we dat het principe van kathodische bescherming wordt gebruikt om metalen voorwerpen te beschermen tegen corrosie. Door een metaal kathodisch te maken is het niet langer vatbaar voor roest. Dit is bij bijvoorbeeld damwanden, proceswaterinstallaties en zwembadfilters een ideale oplossing. Daarnaast zijn er nog vele andere toepassingen van kathodische bescherming.

Waarom kathodische bescherming inzetten?

Voorkom onvoorziene kosten
Zodra corrosie vat heeft gekregen op een metaal, is het erg kostbaar om er weer vanaf te komen. De inzet van kathodische bescherming is in dat geval efficiënter.

Veiligheid
Corrosie kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Dit voorkom je door kathodische bescherming in te zetten.

Verleng de levensduur
Met de inzet van kathodische bescherming verleng je de levensduur van metalen voorwerpen in de grond of in het water

Inzet kathodische bescherming door Van der Heide

done
Kennis en kunde: Onze experts hebben alle benodigde kennis en ervaring in huis voor de inzet van kathodische bescherming.
done
Van A tot Z: Bij Van der Heide ben je gegarandeerd volledig geholpen.
done
Ruimte voor innovatie: We zijn nooit uitgeleerd en staan open voor innovatieve oplossingen rondom de inzet van kathodische bescherming.

Al 100+ jaar Van der Heide

Elke dag werken wij aan jouw veiligheid. Dat doen we al meer dan 100 jaar. We verlagen de risico’s en verhogen de veiligheid van gebouwen, bouwkundige constructies, waterwegen, transportleidingen of elektrotechnische installaties, zodat iedereen veilig kan werken, wonen en recreëren. 

Of het nu gaat om aarden, bliksembeveiliging, elektrotechnische veiligheid of kathodische bescherming; onze vakmensen staan voor je klaar. We plaatsen, inspecteren, onderhouden en leiden zelfs op.

Zo maken we jouw wereld elke dag veiliger!