Elektrotechnisch veiligheidsadvies voorkomt ongelukken en schadekwesties
Als werkgever wil je dat je werknemers veilig kunnen werken, zeker als het gaat om elektrotechniek. Een bedrijfsongeval is natuurlijk een nachtmerrie die je absoluut wilt voorkomen. We vertellen je wat je kunt doen om de elektrotechnische veiligheid te vergroten. Nog te vaak blijkt dat veel bedrijven geen duidelijk in- en overzicht hebben wat betreft de wet- en regelgeving waaraan moet worden voldaan.
Veiligheidsadvies van werkvloer tot management
Door kwalitatieve oplossingen die betrekking hebben op de zorg voor veiligheid, duurzaamheid (in de vorm van levensduur), productiviteit en rendement helpen we jouw wereld en die van je medewerkers veiliger te maken. We geven je advies en ondersteuning over veiligheid op de werkvloer, hoe je de continuïteit van je primaire processen kunt borgen en je kosten kunt beheersen. Maar we houden ook intern toezicht op de naleving van de wet- en regelgeving, het werken volgens normen en/of de regels die jij als organisatie hebt opgesteld. Zo inventariseren we risico’s, mogelijke schade en andere niet noodzakelijke kosten die kunnen ontstaan door ongewenste gebeurtenissen.
Zet je eerste stap naar een veiliger morgen!
ATEX
ATEX geeft explosieve omgevingen aan. Om explosies te voorkomen zijn er Europese richtlijnen opgesteld voor deze gebieden. We helpen met het voorkomen van statische elektriciteit binnen deze gebieden. Ook inspecteren we of elektrische installaties binnen explosiegevaarlijke omgevingen voldoen aan de ATEX richtlijnen.
GAP analyse
In een GAP analyse identificeer en beheer je risico’s van elektrische installaties. Je ontwikkelt maatregelen tegen gevaren zoals elektrische schokken en brand. Je controleert de effectiviteit ervan om aan de NEN 3140 norm te voldoen en veiligheid te garanderen.
IV schap
Beleidsmatig IV-schap is een wettelijke verplichting waarbij je als beheerder zorgt voor het naleven van veiligheidsvoorschriften en -procedures zoals vastgelegd in de NEN 3140. Door deze richtlijnen te volgen, voorkom je niet alleen ongelukken en aansprakelijkheidskwesties, je zorgt ook voor een veilige en efficiënte werkomgeving voor alle medewerkers.
Overspannings beveiliging
Overspanningsbeveiliging is geen overbodige luxe meer, want we worden steeds afhankelijker van de juiste werking van elektrische installaties. Logisch dat je deze beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Met overspanningsbeveiliging bescherm jij je installaties en elektrische apparaten tegen te hoge spanningspieken.
Technische risico inventarisatie
De basis van een goed arbobeleid vormt het uitvoeren van een risico-inventarisatie & evaluatie. Voor bepaalde punten is het noodzakelijk dat jij een diepgaande RI&E uitvoert om aantoonbaar te voldoen aan NEN 3140. Jij krijgt een helder beeld van het hele proces van beheersmaatregelen en de beleidsmatige borging daarvan door een TRI.
Veiligheidskundige
Het inzetten van een veiligheidskundige is essentieel voor een veilige en efficiënte werkomgeving. Jij kunt hiermee risico’s identificeren, preventieve strategieën ontwikkelen en zorgen voor naleving van veiligheidsnormen, waardoor jouw organisatie veiliger en productiever wordt.
van der Heide al meer dan 100 jaar veiligheid
Het is ruim honderd jaar geleden dat ‘Pieter Bliksem’ z’n eerste koperen bliksembeveiligingsinstallatie aanlegde op de boerderijdaken in het buitengebied van Noordoost-Friesland. Hiermee werd hij de grondlegger van het bedrijf dat Van der Heide nu is.
Nog altijd zijn wij nummer één in bliksembeveiliging en tegenwoordig ook in kathodische bescherming, elektrotechnische veiligheidsinspecties en -opleidingen. Hoewel er in een eeuw tijd veel is veranderd, hebben wij nog altijd dezelfde drive als Pieter: de wereld elke dag een beetje veiliger maken.