Spring naar content

Sprinklerinstallatie in Ghana

Een advies en ontwerp op afstand en “ouderwetse” uitvoering van kathodische bescherming in Ghana. Een bijzondere uitdaging.

Kathodische bescherming sprinklerinstallatie in Ghana

De grote sprinklerinstallatie van een cacaofabriek in Ghana was beschadigd door corrosievorming. Er was snel actie nodig, dus kozen we voor een pragmatische aanpak.

Advies op afstand

Vanwege de afstand was een snelle inspectie ter plaatse niet mogelijk. Daarom hebben we op basis van foto’s en gedetailleerde tekeningen op afstand een advies uitgebracht: kathodische bescherming zou de leidingen van de sprinklerinstallatie moeten beschermen. We namen ook het ontwerp voor onze rekening en zorgden dat de juiste materialen op locatie kwamen. Maar daarmee was deze klus nog niet afgerond!

Ouderwetse handenarbeid

Onze inspecteur is afgereisd naar Ghana om lokale partijen aan te sturen bij de aanleg van de kathodische bescherming. En dat ging anders dan anders, want er waren geen geautomatiseerde middelen beschikbaar. Gewoon aan de slag met een schep, dus! En daar is niks mis mee, alleen duurt de aanleg wat langer. Na een week hard werken zijn de gelijkrichter, anodes en meetpalen geïnstalleerd.

Praktische informatie

De leidingen van de installatie zijn daarnaast ook gerepareerd, waardoor de sprinklerinstallatie van de cacaofabriek zijn werk weer naar behoren kan doen. De leidingen zijn goed beschermd tegen corrosievorming én de brandveiligheid in de fabriek is weer gewaarborgd. Een bijzondere klus op een bijzondere locatie!