Training in de praktijk

Praktijkinstructie binnen handbereik

Het belang van praktijk in de cursus wordt steeds groter. Voor bijvoorbeeld de cursus inspecteur is dat vanzelfsprekend.
Voor de periodieke NEN 3140 cursus is het echter ook belangrijk. Praktijk verbetert immers bewustwording, verduidelijkt begrippen en principes en oefent vaardigheden. Dit is heel wat doelmatiger dan voor de zoveelste keer de theorie te herhalen.

Mobiele praktijk unit

De installatie van de klant zou voor praktijkinstructies en oefeningen gebruikt kunnen worden. Het grote voordeel hiervan is dat deze installatie exact overeenkomt met de dagelijkse praktijk. Niet elke installatie is echter geschikt of beschikbaar. Bovendien zijn de omstandigheden meestal niet goed door lawaai, vuil, afleiding, onoverzichtelijkheid, etc. Ook dienen volgens STIPEL praktijkinstallaties aan strenge eisen te voldoen. Om deze redenen heeft van der Heide Mobiele Praktijk Units (MPU’s) ontwikkeld.

Eisen voor praktijkinstallaties

Een MPU bestaat uit verschillende frames met verschillende functies en wordt bij de klant in een geschikte instructieruimte opgesteld. De toepassing is zeer flexibel door het vervoer in een aanhanger en de frames die met de hand geplaatst kunnen worden in elke, voor instructie geschikte, ruimte. De veiligheid van de cursist is optimaal door diverse veiligheidsvoorzieningen. Er worden diverse leerdoelen gediend: van eenvoudige handelingen zoals het resetten van een thermische beveiliging tot complexe schakelopdrachten zoals het veiligstellen in een ringleiding. De MPU’s voldoen aan de STIPEL-eisen voor praktijkinstallaties.

Up-to-date lesmateriaal

Lesboeken zijn voor een opleidingsinstituut heel belangrijk. Behalve een certificaat is dat het enige tastbare dat overblijft van een cursus. Het doel van een lesboek is meerledig: het kan dienen voor zelfstudie, het is ondersteunend voor de cursus en het vormt een naslagwerk. Hiervoor dient een lesboek geschikt te zijn en bovendien is het belangrijk dat een lesboek up-to-date is.

Digitaal lesboek

Sinds 2004 maakt van der Heide gebruik van ModuMaat®. Modumaat® is een door van der Heide geautomatiseerde omgeving waarin lesmateriaal samengesteld, beheerd en gepubliceerd wordt. Het lesmateriaal is op moduleniveau geschreven, waardoor het materiaal continu up-to-date is. De teksten nodigen uit tot lezen en zijn rijkelijk geïllustreerd. Hierdoor is het lesmateriaal bij uitstek geschikt voor zelfstudie, bijvoorbeeld ter voorbereiding op (STIPEL) examens. Mede door het uitgebreide trefwoordenregister kan het ook prima dienen als naslagwerk. Behalve op papier, kan het lesmateriaal ook geleverd worden in HTML-versie (met zoekfunctie) voor digitale toepassing, bijvoorbeeld op intranet.

Maatwerk

ModuMaat® heeft nóg een unieke eigenschap: de leerdoelen, die tijdens het adviesgesprek zijn bepaald, worden door Modumaat® samengevoegd tot een compleet lesboek op maat. Voor elke afzonderlijke cursus wordt dus een speciaal lesboek gemaakt, waarvan de inhoudsopgave, de paginanummering en het trefwoordenregister automatisch altijd kloppen. Heeft u dus speciale wensen, dan kunnen die met weinig moeite altijd ingevuld worden.

Wilt u meer informatie over een training in de praktijk? Maak dan gebruik van onderstaande button of bel direct naar 088 - 63 63 163 en vraag naar een adviseur bij u in de regio.

Neem contact met mij op

Diensten

Adviseren

Beveiligen

Bouwen

Beschermen

Inspecteren

Kennis delen

Opleiden

Specials

Veilig werken

Wet- en regelgeving

Vei-lig-heid; de –woord(vrouwelijk), 1) het veilig-zijn, 2) in veiligheid brengen, 3) toestand waarin iemand of iets vrij is van gevaar of schade, 4) geborgenheid, 5) zekerheid.

Voor ons gaat veiligheid verder dan protocollen, formules, systemen, techniek en het oplossen van complexe vraagstukken. Uiteindelijk bepalen mensen de kwaliteit van veiligheid. Dat vereist discipline en toewijding. Daarin nemen wij een leidende rol en adviseren en begeleiden overheden en bedrijven bij risicobeperking, reductie van kosten en de continuïteit van bedrijfsprocessen.
Een veilig gevoel!