Stages

Van der Heide is altijd op zoek naar talent. Van LBO tot Universiteit. We investeren graag in jouw toekomst. We bieden scholieren en studenten binnen diverse vakgebieden stages aan. Hierin geven we je niet alleen een brede kijk op onze organisatie, maar je maakt ook actief kennis met het werkveld.

Leerzaam

We zijn op zoek naar stagiairs die binnenkort bij ons willen starten. Een aantal stageplaatsen hebben we voor in een overzicht gezet. Tevens hebben we een concrete stageopdracht voor onze HR-afdeling kort samengevat. Heb jij zin om samen met onze enthousiaste begeleiders jouw stage bij ons tot een interessante en leerzame periode te maken? Bel gerust met Joan via 088 - 63 63 163 of stel je vraag via LEKS en wie weet zien we je snel.
 

Stageplaatsen Businessunit Bliksembeveiliging


Hé MBO-er! Zoek je nog een stage plaats? Wil je begeleid worden door een ervaren mentor?

Voor diverse locaties in Nederland zoeken wij doorlopend stagiaires voor onze businessunit Bliksembeveiliging! Nieuwsgierig? Hierbij een greep uit ons aanbod:
 

Bliksemstage

Regio  Noord (Friesland, Groningen, Drenthe & Overijssel)
Zuid (Limburg)
Zuid / West (Zuid-Holland)
Opleidingsniveau MBO 2, richting techniek
Korte beschrijving Assisteren bij motage van aarding en bliksembeveiliging
Mentor Ervaren monteur

Engineersstage

Werklocatie Drachten
Roermond
Hoogvliet
Opleidingsniveau MBO 3 of 4, richting elektrotechniek
Korte beschrijving Assisteren bij de engineering
Mentor Engineer

Verkoopstage

Werklocatie Drachten
Opleidingsniveau MBO 3 of 4, richting commercie / verkoop of elektrotechniek
Korte beschrijving Verkoop binnen- en buitendienst en/of werkvoorbereiding
Mentor Accountmanager


Meld je nu aan voor een van onze stageplaatsen!
 

Stageopdracht HR


Van der Heide bestaat al ruim 100 jaar. Het is een echt familiebedrijf. We zijn groot geworden in de montage van bliksemafleiding. Rollen koper worden het dak op gebracht om vervolgens te worden gemonteerd. Op die manier worden gebouwen beschermd tegen inslagen. Maar het iedere keer meenemen van rollen koper, gereedschap en andere materialen kan best zwaar zijn en zorgt ervoor dat er sprake is van fysieke belasting. Dit zien we ook terug in een recent uitgevoerde PAGO en verdient dus onze aandacht. Hoe kunnen we er voor zorgen dat we die fysieke belasting verminderen?

Voor de stagiair(e) HR de opdracht om dit aspect nader te onderzoeken. Wat is de aanleiding, voor wie is het een probleem, is dit een blijvend probleem, wat zijn de alternatieven, kansen, risico’s etc. Maar vooral; wat worden jouw adviezen om de belasting te reduceren en onze collega’s gelukkig en gezond tot hun pensioen inzetbaar te houden.

Tijdens deze stage ben je vrij om je onderzoek vorm te geven, langs projecten te gaan, met collega’s in gesprek te raken en om dossier studie te doen. Daarnaast kun je rekenen op lekkere koffie, begeleiding van het HR team, bestaande uit de manager HR (jouw primaire begeleider), twee HR medewerkers en een QHSE (Quality, Health, Safety & Environment) adviseur.

Kortom; een mooie stageplaats waar je ervaring op kunt doen met het onderwerp belasting/belastbaarheid, verzuimpreventie en duurzame inzetbaarheid.
 

Meld je nu aan voor deze stage! 

Ervaringen van 'oud' stagiaires


 

Boukje Ophuis

'Ruimte voor eigen initiatief'

Boukje Ophuis, stagiair finance & control (2021): 'Het bevalt super goed! Er is goede begeleiding, er zijn genoeg werkzaamheden en er is voldoende gelegendheid om collega's om hulp en uitleg te vragen. Ik kan me persoonlijk goed ontwikkelen doordat er ruimte wordt gegeven voor eigen initiatieven. Het is allemaal erg goed voor elkaar bij Van der Heide. Ik ben dan ook erg positief over hoe mijn stage verloopt en de ontwikkeling die ik doormaak.'

 

Janny van der Zee

'Een goed beeld van het HR werkveld'

Janny van der Zee, derdejaars student HRM. Stagiair op de HR-afdeling (2021): "Naast dat ik de stage erg leuk vond, heb ik er ook veel van geleerd. Wat opvalt bij van der Heide is dat iedereen ervoor open staat om je te helpen. Daarnaast werd ik erg betrokken bij ieders werkzaamheden, zodat ik een goed beeld heb gekregen van het HR werkveld.'
 

Diensten

Adviseren

Beveiligen

Beschermen

Inspecteren

Opleiden

Vei-lig-heid; de –woord(vrouwelijk), 1) het veilig-zijn, 2) in veiligheid brengen, 3) toestand waarin iemand of iets vrij is van gevaar of schade, 4) geborgenheid, 5) zekerheid.

Voor ons gaat veiligheid verder dan protocollen, formules, systemen, techniek en het oplossen van complexe vraagstukken. Uiteindelijk bepalen mensen de kwaliteit van veiligheid. Dat vereist discipline en toewijding. Daarin nemen wij een leidende rol en adviseren en begeleiden overheden en bedrijven bij risicobeperking, reductie van kosten en de continuďteit van bedrijfsprocessen.
Een veilig gevoel!