Werken in de elektrotechniek, maar geen opleiding?

15 Maart 2019

Terwijl het aantal vacatures in de techniek toeneemt, groeit het tekort aan technici. Van de duizenden vacatures zijn er steeds meer moeilijk vervulbaar. De komende jaren blijft de behoefte aan vakmensen in de techniek onverminderd groot. UWV werkt steeds meer samen met werkgevers om werkzoekenden om te scholen naar een beroep in de techniek. UWV/Metechnica en Van der Heide bieden je een kans om een basisopleiding elektrotechniek te volgen! 

m 1zonderArjan

Dit is je kans!

Het traject start met een assessment en een persoonlijk gesprek op 12 april. De feitelijke opleiding begint op 29 april. Het doel van het traject is om je inzicht te geven in de elektrotechniek zodat je kunt beoordelen of en in welke mate dit bij je past.

Wat is je basis?

Na afloop ben je in het bezit van een certificaat basiselektro, inclusief VCA en NEN 3140. Hiermee heb je een goede basis voor een carriŔre in de elektrotechniek of voor een aansluitende opleiding. De opleiding volg je bij Van der Heide in Drachten. Eisen: Minimaal MBO-2 werk en denkniveau. Je hebt technisch inzicht blijkend uit werkervaring, opleiding of hobbymatig, je wilt en kunt werken in de techniek. Je hebt een WW uitkering tot in ieder geval eind juni. Rijbewijs B bij voorkeur.

Laat van je horen!

Ben je ge´nteresseerd? Stuur dan je CV met een korte motivatie, o.v.v. basisopleiding elektrotechniek, voor 19 maart 2019 naar UWV Werkbedrijf, t.a.v. Jos Tabak, Stationsweg 1-11, 9811 AG Leeuwarden.

De opleidingskosten worden vergoed door UWV. De opleiding kun je volgen met behoud van je uitkering.

« Naar het archief

Diensten

Adviseren

Beveiligen

Beschermen

Inspecteren

Opleiden

Vei-lig-heid; de ľwoord(vrouwelijk), 1) het veilig-zijn, 2) in veiligheid brengen, 3) toestand waarin iemand of iets vrij is van gevaar of schade, 4) geborgenheid, 5) zekerheid.

Voor ons gaat veiligheid verder dan protocollen, formules, systemen, techniek en het oplossen van complexe vraagstukken. Uiteindelijk bepalen mensen de kwaliteit van veiligheid. Dat vereist discipline en toewijding. Daarin nemen wij een leidende rol en adviseren en begeleiden overheden en bedrijven bij risicobeperking, reductie van kosten en de continu´teit van bedrijfsprocessen.
Een veilig gevoel!