Van der Heide op StocExpo als preferred supplier

4 Maart 2019

Wereldwijd komen er jaarlijks vijftien tot twintig tankbranden voor. In meer dan de helft van de gevallen gaat het om calamiteiten met drijvende daken. Deze ‘Floating Roof Tanks’ (FRT’s) zijn extra gevoelig voor directe en indirecte blikseminslagen. Een inslag veroorzaakt elektrische stromen die door de tankwand en het tankdak vloeien. Zodra deze stromen met een vonkboog de ruimte tussen de wand en het dak overbruggen, kunnen ze elke brandbare damp ontsteken.

van der Heide - RGA
van der Heide - pro actieve bliksembeveiliging

Retractable Grounding Assembly

Om vonkvorming te voorkomen is het noodzakelijk om het dak en de wand van de tank met elkaar te verbinden. Dit vraagt om een betrouwbare en constante oplossing. Een verbinding die ongeacht de staat van de tank en de flexibiliteit van een tankdak risico’s aanzienlijk verlaagt. De techniek met Retractable Grounding Assembly (RGA) voorziet hierin.

Efficiënt veiligheidsbeleid

Van der Heide combineert data over onweer met kennis van bliksem- en installatieveiligheid. Waardevolle informatie om tot een efficiënt veiligheidsbeleid te komen. Op 26,27 en 28 maart zijn wij als preferred supplier van LEC aanwezig op de StocExpo (stand C20) om u te informeren over de RGA.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arlé Pons via 06 - 53 17 20 89 of Claudia Prins via 010 - 263 21 21.

Meld je hier gratis aan>>

« Naar het archief

Diensten

Adviseren

Beveiligen

Beschermen

Inspecteren

Opleiden

Vei-lig-heid; de –woord(vrouwelijk), 1) het veilig-zijn, 2) in veiligheid brengen, 3) toestand waarin iemand of iets vrij is van gevaar of schade, 4) geborgenheid, 5) zekerheid.

Voor ons gaat veiligheid verder dan protocollen, formules, systemen, techniek en het oplossen van complexe vraagstukken. Uiteindelijk bepalen mensen de kwaliteit van veiligheid. Dat vereist discipline en toewijding. Daarin nemen wij een leidende rol en adviseren en begeleiden overheden en bedrijven bij risicobeperking, reductie van kosten en de continuïteit van bedrijfsprocessen.
Een veilig gevoel!