Van der Heide maakt Pinkpop onweer-proof

16 Juni 2018

Popfestival Pinkpop is weer in volle gang en mede dankzij Van der Heide goed voorbereid op mogelijk onweer. Van der Heide verzorgd de bliksembeveiliging en de aarding van lichtmasten, tenten en podia. Daarnaast maakt de festivalorganisatie gebruik van Onweer 3.0: een innovatief onweerdetectiesysteem.

Gisterochtend barste het jaarlijkse Pinkpop weer los (en met het festivalseizoen ook het onweerseizoen). Goed voorbereid zijn ze in Landgraaf altijd. Zeker na de editie van 2014 is de aandacht voor bliksemveiligheid groot. Destijds werd het festival tijdelijk stilgelegd vanwege zware onweersbuien boven het terrein. Dankzij alle voorzorgsmaatregelen (aarding, noodplannen en onweerdata) vielen er geen gewonden en bleef de schade beperkt.

Pinkpop_Storm_02_Andreas_Terlaak

Onweer 3.0

De organisatie van Pinkpop maakt daarom ook dit jaar gebruik van de expertise van van der Heide. Alle podia, tenten en lichtmasten zijn geaard. Ook het Onweer 3.0 detectiesysteem staat weer paraat. Dit systeem bestaat uit een Europees netwerk van sensoren die bliksem (tijd, locatie, impact) real-time en zeer accuraat monitoren. Mede op basis van deze data kan de organisatie besluiten om noodplannen wel of niet in werking te stellen.

Bospop en Rondje Ameland

Ook andere grote openluchtevenementen worden deze zomer door van der Heide beveiligd. Onder meer Bospop (14 en 15 juli) en Rondje Ameland afgelopen 2 juni, kozen voor het bliksembeveiligingsconcept van van der Heide.

Meer weten over de toename van onweer en de noodzaak van bliksembeveiliging van outdoor-evenementen? Neem contact op met één van onze specialisten via 088 - 63 63 163.

« Naar het archief

Diensten

Adviseren

Beveiligen

Beschermen

Inspecteren

Opleiden

Vei-lig-heid; de –woord(vrouwelijk), 1) het veilig-zijn, 2) in veiligheid brengen, 3) toestand waarin iemand of iets vrij is van gevaar of schade, 4) geborgenheid, 5) zekerheid.

Voor ons gaat veiligheid verder dan protocollen, formules, systemen, techniek en het oplossen van complexe vraagstukken. Uiteindelijk bepalen mensen de kwaliteit van veiligheid. Dat vereist discipline en toewijding. Daarin nemen wij een leidende rol en adviseren en begeleiden overheden en bedrijven bij risicobeperking, reductie van kosten en de continuïteit van bedrijfsprocessen.
Een veilig gevoel!