Persbericht - Van der Heide bereikt trede drie Veiligheidsladder

8 Januari 2019

Van der Heide heeft vandaag trede drie van de Veiligheidsladder SAQ+ bereikt. Van der Heide is hiermee één van de eerste bedrijven op het gebied van elektrotechnische veiligheid, die aantoonbaar veilig werken. De bereikte trede drie bij Van der Heide geldt voor de diensten Bliksembeveiliging en Opleidingen!

De NEN Veiligheidsladder SAQ+ past in het beleid van Van der Heide. Gerard Drost, QHSE manager: ‘Ons bedrijf staat voor veiligheid. Dit zie je terug in de diensten die wij leveren, maar ook in de manier waarop wij werken en denken. We willen de wereld elke dag een stukje veiliger maken. Dit begint bij onszelf. Onder meer door als werkgever een veilige werkplek te bieden én veilig werken te stimuleren.’

P1010928
NEN 1010 - van der Heide

De Veiligheidsladder

De Veiligheidsladder is bedoeld om bedrijven en hun leveranciers te stimuleren om bewust veilig te werken. Om voor de NEN Veiligheidsladder SAQ+ in aanmerking te komen, wordt een organisatie uitgebreid doorgelicht aan de hand van interviews en projectbezoeken door een onafhankelijke instelling. Hoe hoger het veiligheidsbewustzijn in een organisatie, hoe hoger de toegekende laddertrede.

Het belang van veilig werken groeit: het certificatiesysteem wordt daarom in steeds meer sectoren toegepast. Organisaties zoals ProRail, TenneT en GASUNIE nemen de Veiligheidsladder al op in hun inkooptrajecten.

Over van der Heide
Van der Heide is marktleider op het gebied van (elektro)technische veiligheid, kathodische bescherming, veiligheidsinspecties, elektrotechnische opleidingen en examendiensten. Door het vertalen van wettelijke eisen en richtlijnen naar de dagelijkse praktijk zijn we in staat een wezenlijke bijdrage te leveren aan een veilige bedrijfsvoering, reductie van kosten en de continuïteit van primaire processen. Antea Group is een internationaal opererend advies- en ingenieursbureau en biedt specialistische dienstverlening op het gebied van industriële veiligheid, crisisbeheersing en -preventie en brandveiligheid en omgevingsveiligheid. Zij zetten oplossingen op het gebied van veiligheid onder meer via het label van der Heide in de markt.

« Naar het archief

Diensten

Adviseren

Beveiligen

Beschermen

Inspecteren

Opleiden

Vei-lig-heid; de –woord(vrouwelijk), 1) het veilig-zijn, 2) in veiligheid brengen, 3) toestand waarin iemand of iets vrij is van gevaar of schade, 4) geborgenheid, 5) zekerheid.

Voor ons gaat veiligheid verder dan protocollen, formules, systemen, techniek en het oplossen van complexe vraagstukken. Uiteindelijk bepalen mensen de kwaliteit van veiligheid. Dat vereist discipline en toewijding. Daarin nemen wij een leidende rol en adviseren en begeleiden overheden en bedrijven bij risicobeperking, reductie van kosten en de continuïteit van bedrijfsprocessen.
Een veilig gevoel!