Persbericht - BetonCheck voorkomt betonrot

12 November 2019

Van der Heide presenteert op 13 en 14 november tijdens de Betondag een nieuwe methode om betonrot te voorkomen en te bestrijden: de BetonCheck. De methode maakt gebruik van specialistische meetapparatuur die voor het eerst in Nederland wordt ingezet.

Goed beton is sterk, maar heeft ook een zwakke plek: roest. Van der Heide ontwikkelde daarom met partners een methode om roestrisico’s te voorkomen en te beheersen. De BetonCheck licht volledige betonconstructies in drie stappen door: 1. Onderzoek en inspectie, 2. Gericht handelen en 3. Duurzaam volgen. Hiervoor wordt specialistische meetapparatuur ingezet die verdachte plekken opspoort, maar ook het verloop (corrosiesnelheid) ervan in kaart brengt.

kb beton-6p
apartments-1845884_960_720
kb beton-10p

Volledige doorlichting betonconstructies

Het voordeel van de BetonCheck is dat het verdachte locaties in beeld brengt én voor een exacte inschatting van het risicoprofiel zorgt. Dit resulteert in een gerichte aanpak van risicovolle plekken. Kortom, meer veiligheid en onderhoudsbudgetten worden effectiever ingezet. Daarnaast maakt de methode het mogelijk om betonconstructies blijvend te monitoren.

Betondag 2019

De Betondag is de jaarlijkse kennis- en netwerkdag van de Nederlandse betonsector en heeft dit jaar gekozen voor diverse themapleinen. Van der Heide is op de Betondag aanwezig op het innovatieplein (stand 6) om meer te vertellen over de BetonCheck. In de uitvoering van de BetonCheck is gekozen voor een cross functionele samenwerking met gerenommeerde advies- en onderhoudsbureau ’s. Een werkwijze die past bij het doel van de BetonCheck: duurzame betonveiligheid.

Meer informatie over van der Heide?
Neem contact op met Petra Hartmans van de Rijdt, 06-23567006


Over van der Heide
Van der Heide is marktleider op het gebied van (elektro)technische veiligheid. We maken gebruik van systemen die waarschuwen, controleren, inspecteren en werk- en leermethoden die informeren en vaardigheden aanscherpen. Veiligheid gaat verder dan protocollen, formules, systemen en techniek: de mens staat centraal. Door het vertalen van wettelijke eisen en richtlijnen naar de dagelijkse praktijk zijn we in staat een duurzame bijdrage te leveren aan een veilige leef- en werkomgeving.

Meer weten over de BetonCheck?
Neem contact op met Leo van Kuijl, 06–53187624


Voor de uitvoering van de methode met de BetonCheck heeft Van der Heide gekozen voor een samenwerking met ingenieurs- en adviesbureau Antea Group en NVT Onderhoudsgroep. Van der Heide is expert op het gebied van kathodische bescherming, inspecties en dé corrosiedeskundige in Nederland. Ingenieurs- en adviesbureau Antea Group beschikt over een team van zeer deskundige bouwkundig adviseurs. En NVT Engineering is één van de meest gerenommeerde bureau in Nederland op het gebied van vastgoedonderhoud.

« Naar het archief

Diensten

Adviseren

Beveiligen

Beschermen

Inspecteren

Opleiden

Vei-lig-heid; de –woord(vrouwelijk), 1) het veilig-zijn, 2) in veiligheid brengen, 3) toestand waarin iemand of iets vrij is van gevaar of schade, 4) geborgenheid, 5) zekerheid.

Voor ons gaat veiligheid verder dan protocollen, formules, systemen, techniek en het oplossen van complexe vraagstukken. Uiteindelijk bepalen mensen de kwaliteit van veiligheid. Dat vereist discipline en toewijding. Daarin nemen wij een leidende rol en adviseren en begeleiden overheden en bedrijven bij risicobeperking, reductie van kosten en de continuïteit van bedrijfsprocessen.
Een veilig gevoel!