Oosterscheldekering weer veilig dankzij bijzondere onderwaterinspectie

12 November 2020

Diverse onderdelen van de Oosterscheldekering bevinden zich permanent onder water en lopen de kans om in deze zilte omgeving te corroderen. Om die reden is hier ‘kathodische bescherming’ toegepast. Deze effectieve oplossing gebruikt een gelijkrichter om een ‘beschermingsstroom’ aan te brengen. Eens per jaar wordt deze installatie eens per jaar geïnspecteerd. Een uitdaging, omdat Van der Heide uitsluitend kan werken wanneer het laagwatertij 1 uur per dag ‘stil staat...'

20200811_155948

Maatschappelijke belang van techniek

Installatietechniek is vaak onzichtbaar. Het is meestal weggewerk achter muren, plafonds, vloeren of onder de grond. Dat techniek werkt is vaak vanzelfsprekend, totdat de techniek het niet meer doet. Op dt moment is iedereen zich bewust van de noodzaak van techniek die nodig is voor onze dagelijkse manier van leven. Met de 'Techniek achter Nederland' wordt het maatschappelijk belang van techniek in de spotlights gezet. Lees het hele artikel over de Oosterscheldekering op 'De Techniek achter Nederland'.

Over Techniek Nederland
Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken zij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. Zij vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.Ga voor meer informatie naar Techniek Nederland.

« Naar het archief

Diensten

Adviseren

Beveiligen

Beschermen

Inspecteren

Opleiden

Vei-lig-heid; de –woord(vrouwelijk), 1) het veilig-zijn, 2) in veiligheid brengen, 3) toestand waarin iemand of iets vrij is van gevaar of schade, 4) geborgenheid, 5) zekerheid.

Voor ons gaat veiligheid verder dan protocollen, formules, systemen, techniek en het oplossen van complexe vraagstukken. Uiteindelijk bepalen mensen de kwaliteit van veiligheid. Dat vereist discipline en toewijding. Daarin nemen wij een leidende rol en adviseren en begeleiden overheden en bedrijven bij risicobeperking, reductie van kosten en de continuďteit van bedrijfsprocessen.
Een veilig gevoel!