NPO2 Focus - Door de bliksem getroffen

5 September 2018

Voor de een is bliksem prachtig, voor de ander verschrikkelijk. Kunnen we ons wapenen tegen dit indrukwekkende, ontzagwekkende - en steeds vaker voorkomende - natuurfenomeen? Wat weten we al en vooral: wat weten we nog niet?

Focus was erbij toen het Zwarte Cross-terrein bliksemproof werd gemaakt door Van der Heide en kreeg uitleg van bliksemspecialist Erik Sijbring. Daarnaast een gesprek met een slachtoffer dat getroffen is door de bliksem, maar die het gelukkig wel kan navertellen. Maar ook blijkt Nederland, bij toeval, de beste bliksemdetector ter wereld gebouwd te hebben. Dat en meer vanavond in Focus op NPO2 om 20:45 uur.

Meer informatie

Wilt u meer weten over bliksem? Bel met één van onze specialisten via 088 - 63 63 163.

« Naar het archief

Diensten

Adviseren

Beveiligen

Beschermen

Inspecteren

Opleiden

Vei-lig-heid; de –woord(vrouwelijk), 1) het veilig-zijn, 2) in veiligheid brengen, 3) toestand waarin iemand of iets vrij is van gevaar of schade, 4) geborgenheid, 5) zekerheid.

Voor ons gaat veiligheid verder dan protocollen, formules, systemen, techniek en het oplossen van complexe vraagstukken. Uiteindelijk bepalen mensen de kwaliteit van veiligheid. Dat vereist discipline en toewijding. Daarin nemen wij een leidende rol en adviseren en begeleiden overheden en bedrijven bij risicobeperking, reductie van kosten en de continuïteit van bedrijfsprocessen.
Een veilig gevoel!