EMC-aarden

Datanetwerken, servers, apparaten en installaties: ze moeten betrouwbaar zijn. Tegelijkertijd worden elektrische en elektronische systemen steeds gevoeliger en staan vaker dichtbij elkaar. Ze kunnen elkaar be´nvloeden met elektromagnetische storingen. Dit kan een betrouwbare werking in weg staan.

Om goed te functioneren moeten apparaten, systemen en installaties bestand zijn tegen storingen van buitenaf. Ook mogen ze zelf geen storingen veroorzaken. Als apparaten over en weer geen storingen veroorzaken en ondervinden, zijn ze elektromagnetisch compatibel: EMC.

Aardingsysteem

Een belangrijke manier om een systeem EMC te maken is de aanleg van een goed aardingssysteem. Een systeem dat de opbouw van stoorspanningen voorkomt. ╔n een systeem dat geen apparaten en installaties verstoort door zÚlf elektromagnetische storingen door te geven.

Moderne EMC-aarding

Moderne EMC-aarding integreert veiligheidsaarde, bliksemaarde en schone aarde. Het uitgangspunt is dat het systeem over de hele linie voldoende lage weerstand en impedantie biedt. Hierdoor kunnen er nooit spanningen opbouwen die storingen veroorzaken. Kenmerk van EMC-aarding is een fijne vermazing van aarddraden. Storingsspanningen worden door kleine lussen gesplitst en krijgen hierdoor geen kans om zich op te bouwen.

Nieuwbouw en EMC-aarding

De nieuwbouw is de perfecte gelegenheid om een doeltreffende EMC-aarding aan te leggen. Heipalen en betonwapening van vloeren worden vooraf al van aardleidingen ľ en aarddraden voorzien en met elkaar verbonden. Het aardingssysteem wordt op deze manier naar boven gebracht zodat systemen goed aangesloten worden op de EMC-aarding.

Wilt u meer informatie over EMC-aarden? Maak dan gebruik van onderstaande button of bel direct naar 088 - 63 63 163 en vraag naar een adviseur bij u in de regio.

Neem contact met mij op

Diensten

Adviseren

Beveiligen

Beschermen

Inspecteren

Opleiden