Normcommissie NEC 81

NEC 81 Bliksembeveiliging volgt alle werkzaamheden van zowel de internationale als Europese elektrotechnische normcommissies op het terrein van bliksembeveiliging. Als lid van de normcommissie participeren we actief in de diverse Europese en mondiale werkgroepen. Zo zijn we in staat om continue de meest actuele kennis te communiceren met onze opdrachtgevers, netwerk- en ketenpartners. 

NEN-EN-IEC 62305

NEC 81 is verantwoordelijk voor NEN-EN-IEC 62305 - reeks Bliksembeveiliging. In deze normenreeks wordt de basis gegeven voor installatieontwerp (ook voor speciale constructies), materialen, inspectie en onderhoud. NEN-EN-IEC 62305 is van toepassing op het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van nieuwe bliksembeveiligingsinstallaties (uitwendig en inwendig). De norm beschrijft maatregelen om de gevolgen van blikseminslag zo veel mogelijk te beperken, rekening houdend met bouwkundige, esthetische en economische factoren.

NEC 81

Ook de internationale normenreeks NEN-EN-IEC 62561 (voorheen de Europese NEN-EN 50164-reeks) "Lightning protection components" behoort tot het verantwoordelijkheidsgebied van NEC 81. Daarnaast is NEC 81 actief om de nationale ervaring, kennis en kunde alsmede specifieke nationale praktijksituaties te borgen in de Nederlandse praktijkrichtlijnen NPR 1014 en NPR 8110 (in revisie).

Wilt u meer informatie? Maak dan gebruik van onderstaande button of bel direct naar 088 - 63 63 163 en vraag naar een adviseur bij u in de regio.

Neem contact met mij op

Diensten

Adviseren

Beveiligen

Beschermen

Inspecteren

Opleiden