Beveiligingsinstallaties

Een goede bliksembeveiligingsinstallatie beschermt gebouwen, mensen en installaties tegen blikseminslagen. Maar welke installatie past bij uw situatie? En waar loopt u de meeste risico’s? Van der Heide biedt oplossingen op maat.

Eenvoudig principe

Het principe achter een bliksembeveiligingsinstallatie is eenvoudig. De constructie bestaat uit een opvanginrichting, afgaande leidingen en een aardingsysteem. De opvanginrichting vangt de bliksemopslag op. Leidingen en aardelektroden zorgen ervoor dat een bliksemstroom gecontroleerd naar de aarde vloeit en zich daar kan verspreiden.

Bescherming infrastructuur

Bliksem kan ook zonder directe inslag in een gebouw schadelijk zijn. Bliksemstroom kan na een inslag in de omgeving een grote overspanning op kabel- en leidingnetwerken veroorzaken. Deze overspanning kan uw pand binnenkomen. Overspanningsbeveiliging voorkomt dat elektrische en elektronische installaties defect raken en beschermt vitale infrastructuur.

Welke installatie?

De keuze voor een installatie hangt onder meer af van wetgeving, vergunningen en de eisen die uw verzekering stelt. Een risicoanalyse en –evaluatie helpt om een goede keuze te maken. Van der Heide stelt de risico’s vast, inventariseert de gewenste mate van bescherming en levert een beveiligingsinstallatie op maat.

Wilt u meer informatie? Maak dan gebruik van onderstaande button of bel direct naar Bert Kats.

Neem contact met mij op

Diensten

Adviseren

Beveiligen

Beschermen

Inspecteren

Opleiden

Vei-lig-heid; de –woord(vrouwelijk), 1) het veilig-zijn, 2) in veiligheid brengen, 3) toestand waarin iemand of iets vrij is van gevaar of schade, 4) geborgenheid, 5) zekerheid.

Voor ons gaat veiligheid verder dan protocollen, formules, systemen, techniek en het oplossen van complexe vraagstukken. Uiteindelijk bepalen mensen de kwaliteit van veiligheid. Dat vereist discipline en toewijding. Daarin nemen wij een leidende rol en adviseren en begeleiden overheden en bedrijven bij risicobeperking, reductie van kosten en de continuďteit van bedrijfsprocessen.
Een veilig gevoel!