Aardcontrole-units

Een aardcontrole-unit is voorgeschreven op de laad- en losplekken van tank- en bulkwagens in een ATEX-omgeving. Een aardcontrole-unit zorgt voor een veilige en betrouwbare aarding en voorkomt de opbouw van gevaarlijke statische ladingen. Van der Heide levert en installeert aardcontrole-units.

Statische lading voorkomen

Tank- en bulkwagens kunnen een enorme statische lading opbouwen. Hierdoor ontstaat het risico op vonkvorming. In potentieel gevaarlijke (ATEX) omgevingen kan dit tot een stof- of gasexplosie leiden. Correcte aarding is daarom essentieel voor de veiligheid. De normen schrijven daarom voor dat statische lading gecontroleerd wordt afgevoerd. Door verschillende oorzaken kan de aarding namelijk niet goed zijn:

  • te hoge aansluitingsweerstand
  • isolerende coating op de aansluitplaats
  • opklemmen van de aardtang op en een ander metalen onderdeel
  • kabelbreuk
  • slechte of verkeerde verbindingen

Zo werkt aardcontrole

De aardcontrole-unit zorgt voor een gecontroleerde aarding. De unit meet of de aansluitingsweerstand met de ‘zekere aarde’ laag genoeg is om de statische lading van de vrachtwagen af te voeren. Wanneer de aardingsverificatie positief is verlopen, wordt een verlading vrijgegeven. Ook tijdens het laden en lossen blijft de unit signaleren of de aardeverbinding van tank- of bulkwagen in orde is.

Van der Heide: gecertificeerde units

Van der Heide levert en installeert units die gecertificeerd zijn voor het gebruik op brand- en explosiegevaarlijke locaties in heel Europa. De units kunnen eenvoudig worden aangepast aan de verschillende lokale omstandigheden en voorschriften.

Wilt u meer informatie over betrouwbare aarde, maximale veiligheid? Maak dan gebruik van onderstaande button of bel direct naar 088 - 63 63 163 en vraag naar een adviseur bij u in de regio.

Neem contact met mij op

Diensten

Adviseren

Beveiligen

Beschermen

Inspecteren

Opleiden

Vei-lig-heid; de –woord(vrouwelijk), 1) het veilig-zijn, 2) in veiligheid brengen, 3) toestand waarin iemand of iets vrij is van gevaar of schade, 4) geborgenheid, 5) zekerheid.

Voor ons gaat veiligheid verder dan protocollen, formules, systemen, techniek en het oplossen van complexe vraagstukken. Uiteindelijk bepalen mensen de kwaliteit van veiligheid. Dat vereist discipline en toewijding. Daarin nemen wij een leidende rol en adviseren en begeleiden overheden en bedrijven bij risicobeperking, reductie van kosten en de continuďteit van bedrijfsprocessen.
Een veilig gevoel!