Bliksembeveiliging

In Nederland vinden elk jaar 250.000 geregistreerde blikseminslagen plaats. Al deze directe en indirecte inslagen brengen grote risico’s met zich mee. Voor mensen, gebouwen en installaties. Bliksembeveiliging is daarom een randvoorwaarde voor veiligheid.

Beveiliging bij directe blikseminslag

We kennen twee soorten blikseminslagen: directe en indirecte. Bij een directe inslag slaat de bliksemstroom direct in een gebouw. Om dit type inslag te voorkomen, bevestigen we een bliksemafleidersysteem aan een gebouw of object. Deze installatie voert de bliksemstroom af naar de aarde.

Beveiliging bij indirecte blikseminslag

Een indirecte blikseminslag vindt plaats in de buurt van een gebouw of object. Via geleiders zoals telefoon-, gas-, water- en elektraleidingen kan een bliksemstroom een pand binnenkomen. Gevolg: computers, telefooncentrales, alarmsystemen en klimaatinstallaties lopen (ernstige) schade op. Om uw netwerken en installaties te beschermen tegen indirecte inslagen, passen we overspanningsbeveiliging toe.

Aan welke eisen moet ik voldoen?

De internationale norm NEN-EN-IEC 62305 geeft richtlijnen voor het ontwerp, de uitvoering en de inspectie van bliksembeveiligingsinstallaties. Of deze norm voor u verplicht is hangt af van wetgeving en vergunningen. En het is natuurlijk de vraag welke risico’s u zelf wel of niet wilt lopen.

Hoe zit het met uw beveiliging?

Om zeker te weten of de gebouwen, objecten en installaties die u beheert goed beveiligd zijn tegen bliksem, voert Van der Heide risico-inventarisaties en –evaluaties uit. We kijken of uw systeem voldoet aan de gestelde eisen en richtlijnen. Waar nodigen geven wij advies over aanvullende maatregelen die u moet en kunt nemen.

Wilt u meer informatie over bliksembeveiliging? Maak dan gebruik van onderstaande button of bel direct naar 088 - 63 63 163 en vraag naar een adviseur bij u in de regio.

Neem contact met mij op

Diensten

Adviseren

Beveiligen

Beschermen

Inspecteren

Opleiden